printlogo


پذیرش ریسک «سرمایه گذاری خطرپذیر»

پذیرش ریسک «سرمایه گذاری خطرپذیر»
حمایت واقعی از شرکت های دانش بنیان یعنی اینکه حمایت های صورت گرفته باید منجر به ارتقای کیفیت خدمات، فعالیت ها و تولیدات شرکت های دانش بنیان و در نهایت موجب افزایش تولیدات مناسب و مطلوب، افزایش اشتغال آفرینی، رفع نیازها و مشکلات کشور، باز شدن گره های کشور و کاهش بیکاری نسل جوان خبره، تحصیل کرده و خوش استعداد و خوش ایده در کشور شود. در زمینه حمایت آستان قدس از شرکت های دانش بنیان، این نهاد مقدس با داشتن شرکت هایی مانند «صنایع پیشرفته رضوی»، «کسب و کار رضوی»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی»، «مؤسسه کیفیت رضوی»، «بذر و نهال رضوی» و ... در تلاش است مطابق ضوابط و معیارها و دستورالعمل های تعیین شده از فعالیت ها، ایده ها و طرح های شرکت های دانش بنیان، حمایت و پشتیبانی کند. بر اساس تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی، این نهاد مقدس ریسک «سرمایه گذاری خطرپذیر» را می پذیرد و این تفکر و سیاست ارزشمند در راستای ایفای همان نقش و رسالت اجتماعی آستان قدس رضوی است که از جایگاه اجتماعی و نشان و برند معتبر خود استفاده می کند.
حمایت از شرکت های دانش بنیان و فعالیت های فناورانه
مأموریت و رسالت اصلی «شرکت صنایع پیشرفته رضوی» حمایت از شرکت های دانش بنیان و فعالیت های فناورانه است. این شرکت در این زمینه از طریق «سرمایه گذاری خطرپذیر» از فعالیت های شرکت های دانش بنیان با رعایت ضوابط و معیارها حمایت می کند. این شرکت، اصلی ترین و مهم ترین حامی در مجموعه آستان قدس رضوی در زمینه پشتیبانی و حمایت از شرکت های دانش بنیان، شرکت های فناور و هر شرکت و مجموعه یا حتی هر انسان فناور و خبره و نخبه ای است که ایده پخته و کارشناسی شده ای دارد و به مرحله تولید محصول رسانده است. یعنی هر ایده و فکر قابل قبولی که نمونه تولیدی آن ساخته و به تأیید و تصویب کارشناسان و متخصصان خبره و فنی در حوزه کاربری رسیده و کیفیت مطلوب نمونه تولیدی و استفاده از آن محصول نیز به تأیید متخصصان فنی رسیده باشد، در صورتی که مورد نیاز کشور هم بوده و گره و مشکلی از نیازهای کشور را برطرف کند، آن گاه برای ورود به بازار و تولید انبوه محصول و به اصطلاح در مرحله «تجاری سازی» آن محصول، آستان قدس رضوی به عنوان همکار، شریک و یار و یاور، در کنار آن شرکت و مجموعه یا فرد نخبه و خبره و صاحب آن طرح و ایده قرار می گیرد و مأموریت این شرکت در این زمینه، «مشارکت و سرمایه گذاری» در طرح ها و ایده های فناورانه و دانش بنیان است. این مشارکت و سرمایه گذاری به معنی مدیریت و تصدی گری نیست، بلکه به صورت خرید سهام (سهامداری زیر ۵۰ درصد) است و پس از مدتی که شرکت دانش بنیان یا مجموعه ای که آستان قدس از آن حمایت کرده به مرحله رشد و توانمندی مناسب و مطلوب رسید و دیگر نیازی به حمایت و مشارکت آستان قدس از آن شرکت یا مجموعه نبود، آنگاه طرح خروج آستان قدس از این شرکت با انجام واگذاری سهام خود (با اولویت واگذاری سهام به همان شرکت یا مجموعه) اجرا می شود.
«حمایت سه گانه» از شرکت های دانش بنیان
شرکت صنایع پیشرفته رضوی در حال حاضر نحوه انجام چندین طرح و پروژه مربوط به نیازهای مجموعه آستان قدس رضوی را از طریق ظرفیت ها و توانمندی شرکت های دانش بنیان و فعالیت های فناورانه در دست بررسی و پیگیری دارد. در این زمینه آستان قدس رضوی یک «حمایت سه گانه» از شرکت های دانش بنیان به عمل می آورد، به این معنی که خودش از فعالیت شرکت های دانش بنیان در این زمینه (با رعایت ضوابط و معیارها و دستورالعمل های تعیین شده) هم «حمایت» نموده، هم در آن شرکت «سرمایه گذاری و مشارکت» کرده و هم محصولات تولیدی مناسب و خدمات قابل قبول ارائه شده از سوی آن ها را برای رفع نیازهای مجموعه های وابسته به خود، «خریداری» می کند. این حالت (حمایت های سه گانه بیان شده) حد نهایی و اعلا در حمایت از یک مجموعه فناور و دانش بنیان است تا با اطمینان و خیال آسوده فعالیت کند و دغدغه و نگرانی در زمینه های سه گانه بیان شده، نداشته باشد. هم اکنون نیازهای مجموعه های وابسته به آستان قدس رضوی در زمینه های مختلف از جمله «صنایع غذایی»، «بذر و نهال»، «کشاورزی»، «در حوزه نیازهای حرم مطهر»، «در حوزه های گوناگون زائر و زیارت با تأمین زیرساخت های مناسب» است که مشارکت و تلاش برای رفع این گونه نیازها با استقبال شرکت های دانش بنیان علاقه مند به همکاری و خدمت به تشکیلات منسوب به بارگاه مطهر امام رضا(ع) روبه رو شده است. شرکت صنایع پیشرفته رضوی در حال حاضر در حال بررسی، مذاکره و پیگیری این گونه نیازها از طریق شرکت های دانش بنیان بوده و نتایج آن به اطلاع مدیران عالی آستان قدس رضوی نیز رسیده است.