حمایت آستان قدس رضوی از پروژه های پژوهشی در عرصه بهداشت و درمان
بیمارستان فوق تخصصی رضوی؛ نماد پژوهش های کاربردی سلامت محور
بیمارستان فوق تخصصی رضوی به عنوان یکی از بزرگ ترین و مجهزترین بیمارستان ها در سطح منطقه، فعالیت های درمانی، علمی و پژوهشی خود را از سال ۱۳۸۴ شروع کرد. این بیمارستان از آغاز فعالیت خود، همواره توجه ویژه ای به جذب پزشکان برجسته و محققان نخبه علوم پزشکی داخل و خارج کشور، توسعه و ارتقای بخش های مختلف تشخیصی و درمانی پزشکی خود با بهره گیری از به روزترین فناوری ها و تجهیزات پزشکی و آخرین روش های درمانی داشته و توانسته محیطی مناسب برای خدمت به بیماران و نیازمندان فراهم کند. همچنین این مرکز توانسته است به عنوان بیمارستان با درجه یک عالی، در ارزیابی اعتباربخشی ملی بیمارستان های کشور، همواره در زمینه پزشکی و مراقبت مبتنی بر شواهد گام بردارد و مطابق با استانداردهای درمانی و مراقبتی روز دنیا حرکت کند.
برگزاری کنگره ها و همایش های بین المللی
برگزاری کنگره ها و همایش های بین المللی، ملی و کارگاه های آموزشی تخصصی در رشته های مختلف پزشکی باعث شد تا جمع کثیری از محققان و دانشمندان داخل و خارج کشور با جدیدترین رویکردهای درمانی و مراقبتی از بیماری های مختلف آشنا شوند. علاوه بر این، برگزاری دوره های تخصصی و فوق تخصصی در سطح ملی و بین المللی از افتخارات آموزشی و پژوهشی بیمارستان رضوی به شمار می رود؛ به گونه ای که برگزاری چند کنگره قلب در سطح بین المللی و مشارکت در برگزاری کنگره سالیانه CASPIAN، توانست جمع کثیری از دانشمندان و محققان بین المللی را جهت ارائه جدیدترین یافته های علمی خود در حوزه داخلی قلب و عروق، جراحی قلب و عروق و مداخلات تهاجمی در اطفال، به مشهد بکشاند. در این میان، آخرین کنگره برگزار شده در بیمارستان رضوی، کنگره بیماری های کولورکتال بود که در آن به جدیدترین یافته های علمی در این حوزه فوق تخصصی اشاره شد. شایان ذکر است در این کنگره بسیاری از محققان خوشنام و صاحب سبک در حوزه بیماری های کولورکتال، در رشته های جراحی کولورکتال، گوارش، بیماری های داخلی، جراحی عمومی، انکولوژی، رادیوتراپی، پزشکی هسته ای و پرستاری، به بیان جدیدترین یافته های خود در این حوزه پرداختند. همچنین کسب گواهی برگزاری دوره های آموزش پرستاری قلب و حرفه های مرتبط از دانشگاه آکسفورد و انجمن قلب اروپا یکی از مهم ترین اقدامات این بیمارستان در حوزه پژوهش است.
لازم به ذکر است این بیمارستان، سومین مرکز در دنیا است که موفق به دریافت این اعتبارنامه شده است و پس از مکاتبات فراوان و بررسی علمی و ظرفیت های آموزشی و پژوهشی، بیمارستان رضوی موفق به دریافت این گواهینامه شد.
تولید رادیودارو برای نخستین بار در کشور
یکی از پر افتخارترین واحدهای این بیمارستان، دپارتمان پزشکی هسته ای بوده که در تولید رادیوداروهای مختلف از جمله مواردی همچون Ga68-RM2، Ga68-Pentixafor و FAPI-Ga68 گام برداشته است. رادیوداروی FAPI برای نخستین بار در ایران با هدف تشخیص تمامی سرطان ها به صورت عمومی تولید شد. همچنین در این بیمارستان شاهد راه اندازی MIBG-131-I تراپی برای نخستین بار در شرق کشور بوده که تنها مرکز قادر به انجام این امر در کشور به شمار می رود. شایان ذکر است دریافت مجوز تولید و صادرات رادیوداروها برای نخستین بار در کشور به عنوان مرکزی خصوصی از افتخارات اخیر بیمارستان رضوی به شمار می رود.
گام برداشتن در حوزه هوش مصنوعی
با توجه به اینکه الکترونیک سازی داده های بیمارستانی، گامی بزرگ در جهت حفظ منابع زیست محیطی به شمار می رود، بیمارستان رضوی بر خود لازم دانسته است تا در این مورد گام های عملیاتی با نظارت دقیق سطوح عملکردی بردارد. از این رو در سال اخیر، تمامی مستندات پرونده های اطلاعاتی بیماران از بدو ورود به بیمارستان تا زمان ترخیص ایشان به صورت فایل الکترونیکی ذخیره شده و حتی این موارد پس از ترخیص، به صورت الکترونیکی از واحد بایگانی و اسناد پزشکی بیمارستان، قابل استعلام و رهگیری خواهد بود. از سوی دیگر، با توجه به اینکه بیمارستان رضوی همگام با علوم جدید در دنیا گام بر می دارد، اقداماتی در حوزه هوش مصنوعی نیز انجام شده است. طرح های پژوهشی به صورت پایلوت در زمینه هوش مصنوعی و بیماری های قلبی انجام شده که در همین مورد، حضور بیمارستان رضوی در نخستین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در بیماری های قلب و عروق بسیار پر رنگ خواهد بود. علاوه بر این، مقالات متعددی با استفاده از هوش مصنوعی در زمینه پزشکی هسته ای و تصویربرداری مولکولی توسط دپارتمان پزشکی هسته ای، در مجلات معتبر بین المللی به چاپ رسیده است.
بیمارستان الگوی سلامت محور در سطح کشور
بیمارستان رضوی تمام فعالیت های خود را در راستای نیل به هدفی ارزشمند متمرکز کرده است؛ بیمارستان الگوی سلامت محور در سطح کشور و منطقه مدیترانه شرقی. پیاده سازی استانداردها و قوانین سازمان های بالادستی، توسعه گردشگری سلامت، نوسازی و توسعه تجهیزات پزشکی و فضای فیزیکی، مدیریت منابع انسانی و ارتقاء انگیزش و تعلق سازمانی و توسعه فعالیت های آموزشی، از استراتژی های بیمارستان رضوی به شمار می رود. همچنین بیمارستان رضوی به عنوان واحد نمونه کاری در سی و سومین دوره جشنواره امتنان استان خراسان رضوی معرفی گردیده است. یکی از فعالیت های قابل توجه این بیمارستان اقدامات نوینی می باشد که در حوزه های متعددی همچون آنژیوگرافی، اعمال جراحی و... انجام شده است.
انجام جراحی مغز در حالت بیداری
افزایش چشمگیر تعداد عمل های قلب کودکان اقدام مهمی به شمار می رود که با بهره گیری از دانش پزشکان مجرب در سطح شهر مشهد محقق شده و از جمله آن ها می توان به جراحی نوزاد زودرس ۳۳ هفته با نقایص عمده مادرزادی قلب که پس از مراقبت های ویژه با حال عمومی خوب ترخیص شده، اشاره کرد. انجام جراحی مغز در حالت بیداری و هوشیاری بیمار، جراحی های قلبی پیشرفته TAVI و ارائه خدمات کد ۷۲۴ و ۲۴۷ در مورد بیماران با شرایط ناپایدار و اورژانسی های مرتبط با بیماری های عروقی قلب و مغز در بخش آنژیوگرافی بیمارستان، بخشی دیگر از اقدامات نوین این بیمارستان را به خود اختصاص داده است.
تجهیز اتاق های LDR
با هدف جلوگیری از جابه جایی های اضافه مادران باردار، تکریم ارباب رجوع و با توجه به به روزرسانی استانداردهای روز دنیا و کاهش زمان فرایند زایمان، در سال ۱۴۰۰ تعداد سه اتاق زایمان LDR ایجاد شد و در پی آن، ساختار زایشگاه از سیستم سنتی به سیستم ترکیبی ارتقاء یافت. در این پروژه تلاش شده با بهره گیری از تخصصی ترین تجهیزات پزشکی و مامایی به مددجویان و مراجعان، خدمات لازم ارائه شود.
تجهیز اتاق های عمل یازده گانه
تجهیز اتاق های عمل یازده گانه برای توسعه خدمات، ارتقاء کیفیت و سرعت بخشیدن به عمل جراحی برای نوسازی فضا، دیگر اقدام ارزشمند بیمارستان رضوی به شمار می رود. این اتاق ها با سیستم پارتیشن بندی به سبک LSF و سیستم جریان هوای لامینار با امکان کنترل و مانیتور اتومات، مطابق با آخرین استانداردهای روز دنیا ساخته شده است. نوسازی فتوتراپ های بخش NICU با هدف افزایش ایمنی بیمار و استفاده از تکنولوژی به روز LED در درمان بیماران و همچنین نوسازی انکوباتورهای نوزاد پرتابل مستهلک بخش NICU، اقدامات دیگری است که محقق شد.
راه اندازی دستگاه پرسیژن
پنجمین دستگاه پیشرفته و سه بعدی «پرسیژن» کشور که از آن برای شناسایی و درمان بیماری های ضربان قلب استفاده می شود، در سال ۱۴۰۰ در بیمارستان فوق تخصصی رضوی مشهد راه اندازی شد. این دستگاه با سرمایه گذاری آستان قدس رضوی و با هزینه پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای انجام خدمات روز الکتروفیزیولوژی و درمان آریتمی های پیچیده قلب خریداری و نصب شده است.