printlogo


دانشگاه علوم اسلامی رضوی؛ پیشرو در تحقیقات تلفیقی حوزوی و دانشگاهی
توسعه علوم اسلامی و انسانی بر مدار آموزش و پژوهش

دانشگاه علوم اسلامی رضوی نخستین مجموعه با رویکرد تلفیقی حوزوی دانشگاهی در ایران است که پس از سال‌ها پیگیری در هجدهم مرداد ۱۳۶۳ هم‌زمان با تشکیل نخستین کنگره جهانی امام رضا(ع) در جوار حرم مطهر رضوی تأسیس شد. مجموعه‌ای برآمده از دو مدرسه قدیمی و باسابقه میرزاجعفر و خیرات‌خان که در سال ۱۳۷۴ با تصویب اساسنامه آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی، برنامه آموزشی آن به تصویب شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت علوم رسید.
این دانشگاه با تأکید بر اصالت حوزوی و با رسالت تربیت فقیه، مبلغ، محقق و مدرس در رشته‌های مختلف علوم اسلامی و انسانی، به جذب و تربیت طلبه‌دانشجویان در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اهتمام داشته و دارد. این دانشگاه در طول چهار دهه رسالت تربیت فقیه، محقق و مدرس در رشته‌های مختلف علوم اسلامی و انسانی و تربیت مبلغ به‌منظور نشر و ترویج فرهنگ اسلامی را نیز دنبال نموده و تلاش می‌کند بر کلام ولی‌نعمت خود حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) مبنی بر فراگیری و انتقال علوم و محاسن کلام اهل بیت(ع) جامه عمل بپوشاند.
اداره برنامه‌ریزی و خدمات پژوهشی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با هدف مطالعه و تحقیق در حوزه علوم و معارف قرآنی و ارائه مجله‌ای تخصصی در این زمینه، آذر ماه ۱۳۷۴ تشکیل شد. این مرکز از سال ۱۳۷۶ در جهت گسترش امر پژوهش در رشته‌های آموزشی دیگر دانشگاه به تشکیل گروه‌های پژوهشی جدید در زمینه‌های حقوق، فلسفه و کلام اسلامی، فقه و اصول و ترجمه مبادرت نمود و طی سال‌های آتی به‌عنوان معاونت پژوهشی به فعالیت خود ادامه داد.
رشته‌های اقتصاد، حقوق، زبان و ادبیات عرب، علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی، تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی و جامعه‌شناسی در مقطع کارشناسی؛ رشته‌های حقوق بین‌الملل، حقوق خصوصی، علوم جزایی و جرم‌شناسی، علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، زبان و ادبیات عربی، زبان و ادبیات فارسی، علوم اقتصادی، بانکداری اسلامی، تاریخ و تمدن ملل اسلامی، فقه و حقوق وقف، فلسفه و کلام اسلامی، دانش اجتماعی مسلمین و تبلیغ و ارتباطات دینی در مقطع کارشناسی ارشد؛ و همچنین رشته‌های علوم قرآنی و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی (گرایش فقه جزایی)، حقوق بین‌الملل، حقوق کیفری و جرم‌شناسی، حقوق (گرایش خصوصی)، فلسفه و کلام اسلامی در مقطع دکتری در این دانشگاه دانشجو دارد.