printlogo


فعالیت ۷ مرکز و آزمایشگاه تخصصی و تحقیقاتی

فعالیت ۷ مرکز و آزمایشگاه تخصصی و تحقیقاتی
از مهم‌ترین واحدهایی که در حوزه پژوهش و فناوری در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند، مراکز و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی است که می‌توانند سهم مهمی را در تولید و نشر علم، ارتقای کیفیت فعالیت‌های پژوهشی، موقعیت علمی دانشگاه در سطح ملی و بین‌المللی و نیز کمک به بهره‌وری، خودکفایی و خودگردانی داشته باشند. دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) سعی دارد تا با انجام پژوهش‌های درون‌دانشگاهی، زیرساخت‌های فرایندی، ساختاری و راهبردی دانشگاه را تقویت و با انجام پژوهش‌های برون‌دانشگاهی با محوریت مراکز تحقیقاتی، زمینه‌ی ارتقای دانشگاه را فراهم آورد. «مرکز تحقیقات شهرسازی و معماری امام رضا(ع)»، «مرکز تحقیقات فناوری‌های زیستی و سلامت»، «مرکز تحقیقات تبلیغ و تربیت دینی امام رضا(ع)»، «آزمایشگاه تحقیقاتی سیستم و سایبرنتیک»، «آزمایشگاه تحقیقاتی داده‌های امن و بلاکچین»، «آزمایشگاه تحقیقاتی داده‌کاوی» و «آزمایشگاه پردازش هوشمند اطلاعات و تست نرم‌افزار» از جمله مراکز و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی فعال در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) است که طرح‌ها و فعالیت‌های پژوهشی آن به‌صورت مستمر با حضور اساتید، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان در حال پیگیری است.

استقرار بیش از ۱۰ شرکت نوآور در مرکز نوآوری و کارآفرینی
یکی از سیاست‌های مورد نظر آستان قدس رضوی در چند سال اخیر، توجه به فناوری‌های نوین و زمینه‌سازی جهت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بوده است. از این رو مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) در مساحتی بالغ بر ۵۰۰ مترمربع و با استقرار بیش از ۱۰ شرکت نوآور در سال ۱۳۹۷ افتتاح شد.
این مرکز تلاش دارد تا ضمن تشویق دانشجویان و فارغ‌التحصیلان به ایده‌پردازی حول نیازهای جامعه، صنایع و سازمان‌ها، ایده‌های نوآورانه را با بهره‌گیری از توانمندی و ظرفیت‌های بالقوه استادان و متخصصان ارزیابی کرده و از ایده‌های برگزیده حمایت مادی و معنوی کند. ایجاد پیوند و تشکیل شبکه و تیم‌های فناور، تسهیل تجاری‌سازی محصول نهایی و بازاریابی، شناسایی نخبگان، پژوهشگران و محققان توانمند و تشکیل و حمایت از گروه‌های پژوهشی، تشویق افراد به تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آنان و ارائه آموزش‌های تخصصی به علاقه‌مندان کارآفرینی، نوآوری و فناوری‌های نو، برخی از فعالیت‌ها و رویکردهای مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه است.

روایت دستاوردهای علمی در نشریات و پژوهش‌نامه‌ها
مرکز انتشارات کتب و نشریات علمی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) از سال ۱۳۸۵ با مأموریت سیاست‌گذاری، هدایت و حمایت از عرصه نشر در دو حوزه کتاب و نشریات علمی، کسب دستاوردهای تازه علمی، سهولت دستیابی به آثار ارزنده علمی، فنی، ادبی و فرهنگی جامعه و تأمین منابع علمی مورد نیاز دانشگاهیان ایجاد شده است. در این راستا، نشریات علمی-تخصصی دانشگاه همچون «پژوهش‌نامه خراسان بزرگ»، «نشریه علمی هنرهای صناعی خراسان بزرگ»، «فصلنامه بین‌المللی امام رضا(ع) و علوم روز»، «نشریه پیشرفت‌های مدیریت راهبردی»، «حسابداری، حسابرسی و تأمین مالی در محیط‌های اسلامی» و «اندیشه‌های نوین در ورزش تربیتی» با ویژگی نمایه‌سازی در مهم‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی داخلی و خارجی و برخورداری از درجه‌های بالای علمی، جدیدترین یافته‌ها و دستاوردهای حاصل از پژوهش‌ها و اندیشه‌های پژوهشگران و دانشمندان را منتشر می‌کنند.

ناشر برتر و برگزیده دانشگاهی
این دانشگاه همچنین در بخش کتاب، به عنوان ناشر برتر و برگزیده دارای برند دانشگاهی در سطح وزارت ارشاد اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دارای مجموعه‌ای از کتب ارزشمند و ممتاز علمی می‌باشد که تعداد زیادی از آثار نویسندگان آن در زمره کتاب سال و یا منتخب جشنواره‌های ملی قرار گرفته و با چاپ‌های متعدد و تیراژ فراوان به زینت چاپ آراسته شده‌اند.
مرکز انتشارات دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) تاکنون ۲۰۰ عنوان کتاب را روانه بازار نشر کرده است که ۸ عنوان از این کتاب‌ها توانسته است در جشنواره‌های کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جشنواره علمی-پژوهشی فردوسی و جشنواره کتاب سال دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران حائز رتبه‌های برتر شود.

ثبت اختراع؛ اولین حلقه ورود به زنجیره نوآوری
یکی دیگر از شاخص‌های مهم در حوزه توسعه فناوری و نوآوری، شاخص «ثبت اختراع» است و به عنوان اولین حلقه‌های ورود به زنجیره فناوری و نوآوری قلمداد می‌شود.
دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) طی یک دهه اخیر در حوزه ثبت اختراع گام‌های رو به رشدی را برداشته است و در حوزه‌های علوم ورزشی و فناوری‌های سلامت اختراعات بسیاری را ثبت کرده است. «تخته فنری تمرینات اصلاحی و بازتوانی بوکسورهای آسیب‌دیده»، «دستگاه بهبود انحنای پای ورزشکاران با مکانیسم بالشتک قابل تنظیم و گرمایش از کف»، «منبع نور بهینه آندوسکوپی»، «گیره اندامی یکپارچه ثبت سیگنال الکتریکی قلب»، «صفحه شطرنجی لیزری با قابلیت غربال‌گری کیفی ناهنجاری‌های قامتی»، «دستگاه بازی‌درمانی اختلال اوتیسم»، «پروتز هوشمند مجهز به تعدیل‌کننده الکترومغناطیسی»، «نوکو اسپری مسیریاب»، «آنالایزر ایمنی الکتریکی»، «ماساژور بادی»، «دستگاه سنجش آستانه درد»، «کدورت‌سنج»، «دستگاه ضدعفونی‌کننده هوا»، «دستگاه اندازه‌گیری ضربان قلب SPO۲ و دمای بدن نوزادان» و «دستگاه گیرنده صوتی مجهز به آلارم نوری بخش NICU» برخی از دستاوردهای پژوهشی این دانشگاه است که در سال‌های اخیر توسط اساتید و دانشجویان مخترع دانشگاه به ثبت رسیده است.