printlogo


آثاری نفیس؛ پژوهش‌هایی هنرمندانه

آثاری نفیس؛ پژوهش‌هایی هنرمندانه
مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی هم در طول بیش از یک دهه فعالیت خود در عرصه هنر و فرهنگ ناب اسلامی و ایرانی کوشیده است تا علاوه بر حفظ، توسعه و ترویج هنر اسلامی به‌ویژه هنرهای به‌کار رفته در حرم مطهر حضرت رضا(ع)، با پردازش و تولید هنرهای اسلامی–ایرانی در همه رشته‌ها و شاخه‌های مرتبط همت گمارد. در این راستا، این مؤسسه در کنار تولید آثار هنری فاخر و ایجاد خلاقیت، نواندیشی و نوآوری در هنر اسلامی و ایرانی و تولید محصولات هنری و فرهنگی از نمونه آثار و تصاویر و نمادهای حرم مطهر حضرت امام رضا(ع)، نشر و تبلیغات در حوزه پژوهش را نیز در دستور کار خود داده است. بخش نشر با جذب کارشناسان زبده و مجرب در رشته‌های گرافیک، طراحی و تصویرسازی، انیمیشن و چاپ، به‌صورت تخصصی به ارائه خدماتی چون طراحی و چاپ پوستر، طراحی و آماده‌سازی، صفحه‌آرایی و مراحل پیش از چاپ و نظارت بر چاپ کتاب‌های نفیس و هنری می‌پردازد. این بخش با شمولیت گستره وسیعی از فرآیند نشر، توانایی ارائه خدمات به ادارات، سازمان‌ها و مراکز مختلف فرهنگی و هنری را داراست.

سلطان علی بن موسی الرضا(ع)
این کتاب، پژوهشی در آیین‌های رضوی است که به بخش‌هایی از زندگی حضرت رضا(ع) به زبان شعر پرداخته است و شامل شش فصل می‌باشد که توسط دکتر جابر عناصری، استادی آشنا با تعزیه و شبیه‌خوانی در دانشکده‌های هنر به رشته تحریر درآمده است.

گنجینه‌های هنر در آستان قدس رضوی
کتاب علمی‌پژوهشی «گنجینه‌های هنر در آستان قدس رضوی»، حاصل برگزاری چهارمین پیش‌همایش مشترک با فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران با عنوان «گنجینه‌های از یاد رفته هنر ایران» بوده که شامل متن گفتار، مقالات رسیده به این پیش‌همایش و تصاویر رنگی و برگزیده آثار هنری موجود در موزه‌های آستان قدس رضوی است.

جلوه‌های هنری مکتب قاجار
مقالات علمی، فرهنگی و هنری رسیده به همایش یک‌روزه «جلوه‌های هنری مکتب قاجار در آستان قدس رضوی» که توسط استادان دانشگاه و کارشناسان هنری ارائه گردیده است، در قالب کتابی جامع به چاپ رسیده و راهگشای خوبی برای پژوهشگران هنر دینی به‌ویژه هنرهای موجود در آستان قدس رضوی خواهد بود.

هنرپژوهی در برگزیده قرآن کریم
کتاب «هنرپژوهی در برگزیده قرآن کریم به خط و کتابت علیرضا عباسی»، هنرمند بلندآوازه و کتیبه‌نگار مشهور دوره صفوی، همراه با بررسی، تحقیق و مطالب علمی در مورد شیوه کتابت و ویژگی‌های بدیع در به‌کارگیری حروف و کلمات و نوع صفحه‌آرایی خاص آن هنرمند است که نمونه خاصی از قرآن‌نگاری دوره صفویه را به نمایش گذاشته است.