printlogo


آموزش، رشد، توسعه معنوی و حرکت به سمت تعالی

معاونت سرمایه انسانی آستان قدس رضوی در توانمندسازی و آموزش منابع انسانی همواره با شعار «حرکت به سمت تعالی منابع انسانی» گام برداشته است. این تعالی، که متفاوت از رشد و آموزش است، بر اساس ارتقاء توانمندی کارکنان در حوزه دانش، تخصص امور مرتبط با خانواده و توسعه معنوی فرد تعریف شده است.

برپایی دوره های تخصصی و عمومی
این معاونت توانست در سال ۱۴۰۳، تعداد ۲۹۲ دوره تخصصی که شامل ۲۰۷۲ ساعت بود و ۲۳۳ دوره عمومی به مدت ۷۶۱ ساعت را بر اساس نیازسنجی از واحدها برای کارمندان سازمان های مختلف آستان قدس رضوی برگزار کند. هدف از برگزاری این دوره ها حل مسائل و افزایش کیفیت خدمت رسانی به زائران و مجاوران بارگاه امام هشتم بود. در خصوص آموزش مدیران میانی و ارشد به عنوان مؤثرترین افراد سازمان نیز، در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۰ دوره که شامل ۴۹ ساعت بود، به صورت مستمر و هفته در میان با بهره گیری از نکات ارزشمند «نهج البلاغه در مدیریت» برگزار شد تا به افزایش مهارت های مدیریت و رهبری منجر شود.

تقدیر از کارمندان نمونه
طرح انتخاب کارمندان نمونه واحدها که هر ساله در دستور کار بوده، در سال ۱۴۰۳ نیز اجرایی شد که به دنبال آن ۳۲ کارمند نمونه در آستان قدس رضوی شناسایی شدند و طی مراسمی در باغ بیلدر از آنان تقدیر و تشکر به عمل آمد. در سطح بعدی، ۱۴۰ کارمند شایسته تقدیر نیز شناسایی شدند که شامل تقدیر و مزایایی شدند.

طرح شناسایی مدرسان داخلی
به منظور بهره گیری از سرمایه های انسانی آستان قدس رضوی، در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۰۰ نفر از افراد خبره و متخصص شناسایی و در بانک های اطلاعاتی جمع آوری شدند که در آینده آموزش های تخصصی را ببیند.

سیستم ثبت وقایع حساس
سیستم ثبت وقایع حساس در سال ۱۴۰۳ در سازمان های این آستان مقدس پیاده سازی شد که موجب افزایش روحیه کارکنان آستان قدس رضوی گردید. وقایع حساس شامل وقایعی هستند که فراتر از انتظار کارکنان هستند. مدیران هر سازمان با ثبت این وقایع در سامانه مدیریت عملکرد، ضمن کمک به شناسایی این اتفاقات، این وقایع حساس را به مدیران ارشد منتقل کردند تا اثرات روحی هر اتفاق روی کارکنان بررسی شود. در سال ۱۴۰۳، تعداد وقایع حساس ثبت شده در سامانه، ماهانه بیش از ۲۰۰ مورد بود.

توجه به جهاد تبیین
به منظور توجه به فریضه جهاد تبیین، در سال ۱۴۰۳ جلسات مستمری با محوریت «جهاد تبیین» و روشنگری هرچه بیشتر با همکاری بسیج کارکنان در ستاد مرکزی آستان قدس برگزار شد. همچنین جلسات «فتح قریب» هم طراحی و اجرا شد.

اجرای اردوهای خانوادگی برای ۳ هزار نفر از خانواده بزرگ رضوی
«تعالی خانواده رضوی» به دنبال مشارکت و اثربخشی
یکی از موضوعات مهم در توجه به منابع انسانی، توجه به خانواده کارکنان است که همواره مورد توجه تولیت آستان قدس رضوی بوده است. در همین راستا، در سال ۱۴۰۳ طرحی با عنوان «تعالی خانواده رضوی» طراحی و اجرا شد که با هدف افزایش اثربخشی و مشارکت هرچه بیشتر خانواده ها در این طرح، امکانات رفاهی، زیارتی، فرهنگی و آموزشی ادغام شدند و در قالب اردوی خانوادگی مورد استفاده قرار گرفتند. بیش از ۲۰ محتوای آموزشی برای خانواده ها در قالب سامانه الکترونیکی در دسترس قرار گرفت. بر این اساس، شنبه ها خانواده ها آموزش مختصر الکترونیکی می دیدند و سه شنبه ها سوالاتی برای آنان در نظر گرفته می شد. توجه به زیارت خانواده ها در پنجشنبه ها که همراه با مراسم های فرهنگی و بهره مندی از صبحانه مهمانسرا بود نیز در قالب این طرح در سال ۱۴۰۳ اجرا شد که به دنبال آن، ۳ هزار نفر از خانواده های کارکنان در این طرح شرکت کردند. در این اردوها، فضایی صمیمی و دوستانه برای خانواده بزرگ رضوی و برقراری ارتباط بیشتر خانواده ها با یکدیگر فراهم می شود.
برنامه های تفریحی – آموزشی متنوع از قبیل بازی های متنوع ورزشی، غرفه های فرهنگی، سخنرانی، برنامه های آموزشی، مسابقه و... تدارک دیده شده و در پایان برنامه، جنگ شادی و طنز همراه با اهدای جوایز برگزار می شود.