printlogo


از نگاه متخصصان

مؤسسات و شرکت‌های بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی، به عنوان بازوهای اقتصادی این آستان مقدس، همواره نقش مؤثری در حفظ، توسعه و بهره‌برداری بهینه از موقوفات ایفا کرده است. این بنیاد با رویکردی نوین، نه‌تنها در راستای صیانت از نیات واقفان گام برمی‌دارد، بلکه با اجرای پروژه‌های زیرساختی و اقتصادی، به توسعه پایدار و رونق اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند.
بنیاد بهره‌وری موقوفات با رویکرد ارتقای بازدهی اقتصادی موقوفات و دارایی‌های حاصل از آن، با رعایت کامل نیّات واقفان و گسترش مستمر پایگاه اقتصادی مولد باتوجه به پیوست‌ها و تبعات فرهنگی_اجتماعی آن در چهارچوب قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری (مد ظله ‌العالی) در سال ۱۴۰۳ به فعالیت‌های خود ادامه داد. در این سال بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی توانست افتخارات متعددی را در حوزه‌های مختلف، کسب کند. از الزامات مهم این بنیاد، افزایش کارآمدی واحدهای خدماتی و اقتصادی و جلب مشارکت‌های عمومی در صیانت و آبادانی موقوفات و توسعه نذورات با هدف تأمین نیازهای مالی و پشتیبانی از فعالیت بخش‌های مختلف آستان قدس رضوی بود.

گسترده‌ترین پروژه‌های بهبود
در هفتمین دوره جایزه ملی تعالی و پیشرفت، بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی با دریافت جایزه ویژه و کسب عنوان «نهاد برتر در اجرای پروژه‌های بهبود»، درخشان‌ترین عملکرد خود را به نمایش گذاشت. در اختتامیه هفتمین دوره تعالی و پیشرفت که با حضور نمایندگان برجسته از نهادهای مختلف برگزار شد، از بنیاد بهره‌وری به دلیل اجرای گسترده‌ترین پروژه‌های بهبود و ثبت بالاترین میزان رشد در میان شرکت‌کنندگان تقدیر شد.
بنیاد بهره‌وری، با دستاوردهای ارزشمند خود، از جمله کسب ۵۳ ستاره و ۲ تندیس بلورین در این دوره، جایگاه خود را به عنوان یکی از پیشروترین نهادهای کشور در عرصه تعالی و پیشرفت تثبیت کرد. در این دوره، شرکت‌های صنایع غذایی رضوی و کمباین‌سازی ایران از مجموع ۱۰ تندیس بلورین کشوری موفق به کسب این افتخار شدند.
علاوه بر این، ۲۹ شرکت و مؤسسه دیگر زیرمجموعه بنیاد بهره‌وری نیز توانستند رتبه‌های ارزشمند یک تا پنج ستاره را به دست آورند که نشان‌دهنده تلاش و دستاوردهای چشمگیر این مجموعه است. بنیاد بهره‌وری موقوفات آستان قدس رضوی در دوره پنجم ۲۵ ستاره، در دوره ششم ۳۴ ستاره و در دوره هفتم، رشد قابل توجهی را در کارنامه خود ثبت کرده است، چرا که افزایش تعداد ستاره‌های کسب‌شده از ۳۴ به ۵۳ در یک دوره و دریافت تندیس‌های بلورین، نشان‌دهنده تلاش‌های بی‌وقفه و هماهنگی همه اعضای این مجموعه اقتصادی است.
بر اساس مدل تعالی سازمانی، بنیاد بهره‌وری و شرکت‌های تابعه آن بر اساس ۹ معیار اصلی شامل رهبری سازمانی، استراتژی، منابع انسانی، شرکا و منابع، فرآیندها، محصولات، مشتریان، جامعه و محیط کسب‌و‌کار مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفته‌اند. بنیاد بهره‌وری از سال ۱۳۹۷ در این رویداد ملی حضور دارد و طی این سال‌ها موفق به ارتقای چشمگیر سطح عملکرد خود شده است.

ارائه مقالات صنعتی
همچنین در سیزدهمین همایش روز جهانی غذا، شرکت قند تربت‌حیدریه به عنوان واحد برتر صنایع غذایی خراسان رضوی انتخاب و با اهدای لوح و تندیس افتخار مورد تقدیر قرار گرفت. انتخاب شرکت قند تربت‌حیدریه به عنوان واحد برتر بر اساس معیارهای تخصصی و نتایج آزمایش‌های کنترل کیفیت انجام‌شده است. از دستاوردهای این شرکت می‌توان به کسب امتیاز گرید A در سامانه ارزیابی برنامه‌های پیش‌نیازی (PRPS) و عدم ثبت شکایات مشتریان اشاره کرد که نشان از عملکرد مطلوب این شرکت در رعایت استانداردهای بهداشتی و کیفی دارد. این شرکت با دارا بودن واحد تحقیق و توسعه (R&D) و تلاش برای تنوع‌بخشی به محصولات، توانسته به نوآوری در صنعت کمک کند. همچنین، ارائه مقالات صنعتی و استفاده از سیستم‌های حمل و نقل و توزیع گسترده، از دیگر ویژگی‌های بارز این واحد تولیدی محسوب می‌شود.