printlogo


از تغییر محل داروخانه تا خرید دستگاه رادیولوژی جدید
دارالشفای امام رضا(ع) در ریل توسعه خدمت‌رسانی



باتوجه به رشد روزافزون تعداد زائران حرم مطهر رضوی، مراجعان داروخانه دارالشفای امام رضا(ع) بسیار افزایش یافته بود؛ چنان‌که در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، به طور میانگین روزانه ۱۹۰۰ نفر از خدمات آن، استفاده کرده بودند. این مجموعه درمانی در جوار حرم مطهر رضوی بست شیخ طوسی واقع شده است که به عنوان یکی از مراکز درمانی اصلی آستان قدس رضوی به صورت شبانه‌روزی با داشتن ۱۱ پایگاه اورژانس، خدمات اورژانس داخل حرم را به صورت رایگان و با کیفیت بالا در اختیار زائران و مجاوران قرار می‌دهد.
کارکنان و پزشکان این مرکز با فداکاری و خلوص نیت در خدمت بیماران و زائران هستند از همین‌رو خدمات درمانی در این مجموعه به شکل خیریه و با هزینه‌های پایین‌تر به زائرانی که با مشکلات مالی مواجه هستند، ارائه می‌شود. در این راستا، با همراهی و حمایت‌های همه‌جانبه گروه درمان آستان قدس رضوی و سایر مسئولان، انتقال داروخانه این مرکز به مکان جدید و بزرگ‌تری در نزدیکی دارالشفا در دستور کار قرار گرفت تا خدمات بهتری، در مدت‌زمان کوتاه‌تری، به مراجعان آن ارائه شود.
افزایش مساحت داروخانه
به این ترتیب، این داروخانه از جنب دارالشفای امام رضا(ع) به ساختمانی در مقابل این مرکز درمانی منتقل شده و زیربنای آن از ۱۵۰ مترمربع به ۲۰۰ مترمربع افزایش یافته است. همچنین این داروخانه جدید دارای ۱۵ باجه پاسخ‌گویی، ۶۰ صندلی جهت انتظار مراجعان، دو دستگاه نوبت‌دهی و دو دستگاه پرداخت الکترونیکی است. همزمان با روز ولادت باسعادت حضرت زینب (س) و روز پرستار، آیین افتتاح داروخانه و بهره‌برداری از دستگاه رادیولوژی جدید دارالشفای امام رضا(ع) در جوار حرم مطهر رضوی، برگزار شد.
خرید دستگاه رادیولوژی دیجیتال
همچنین باتوجه به تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی در راستای ارائه بهترین سطح خدمات در دارالشفای امام رضا(ع) در این راستا، دستگاه رادیولوژی دیجیتال جدیدی از آلمان و با صرف اعتبار ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای این مرکز خریداری و نصب شد. دارالشفای امام(ع) در جوار بست شیخ طوسی حرم مطهر رضوی نیز در سال ۱۴۰۳ با تقویت نیرو در بخش‌های مختلف از جمله پزشکان عمومی، اورژانس و تزریقات، پانسمان و سرم‌تراپی، آماده ارائه خدمات شبانه‌روزی به بیماران در تمام مناسبت‌های خاص بود، همچنین بخش رادیولوژی دارالشفا نیز به صورت ۲۴ ساعته فعال بود.
ارائه خدمات روزانه به ۳ هزار بیمار
روزانه دو تا سه هزار بیمار از خدمات این مرکز درمانی استفاده می‌کنند که این آمار در ایام مناسبتی و پیک کاری به بیش از ۱۶ هزار بیمار در روز می‌رسد. در این میان، خدمت‌رسانی در این ایام نیز باید با همان دقت و سرعت در سایر ایام سال انجام شود. در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، افزون بر ۱۸۰ هزار نفر از خدمات درمانی این پایگاه‌ها در اماکن متبرکه رضوی بهره‌مند شدند. بیش از ۴۱ هزار نفر از خدمات درمانی این مجموعه از جمله خدمات تخصصی تنها در سه روز پایانی ماه صفر سال ۱۴۰۳ استفاده کردند که فقط ۷۹ نفر توسط آمبولانس‌های این مؤسسه به بیمارستان‌های سطح شهر مشهد برای دریافت خدمات تکمیلی پزشکی، اعزام شدند.
انجام درمان زائران غیرایرانی
خدمات پزشکی به بیش از ۶۰ هزار زائر غیرایرانی از ۳۰ ملیت مختلف نیز در بخش‌های گوناگون دارالشفای امام(ع) در جوار حرم مطهر رضوی ارائه شده است. بیشترین خدمات پزشکی ارائه‌شده به زائران غیرایرانی نیز مربوط به بخش‌های کلینیک، آزمایشگاه، تزریقات و اورژانس است. زائرانی از کشورهای عراق، افغانستان، بحرین، عربستان و پاکستان، به ترتیب بیشترین مراجعان این مرکز درمانی شبانه‌روزی را به خود اختصاص داده‌اند که در این میان، ۷۱ درصد بیماران غیرایرانی دارالشفا، مربوط به کشور عراق بوده است. زائران غیرایرانی توانستند از تمامی خدمات این مرکز درمانی طبق تعرفه‌های مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور استفاده کنند. البته خدمات پایگاه‌های فوریت‌های پزشکی حرم مطهر رضوی به عموم زائران و مجاوران از جمله زائران غیرایرانی به صورت رایگان ارائه می‌شود.
پذیرش ۱۷ هزار نفر در واحد طب کار
همچنین واحد طب کار دارالشفای امام(ع) طبق مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و تیم متخصص خود، ظرفیت پذیرش و خدمت‌رسانی به حداکثر ۱۷ هزار مراجعه‌کننده را، در طول سال دارد. در همین راستا در سال ۱۴۰۳ نیز تفاهم‌نامه‌ای بین مؤسسه درمانی آستان قدس رضوی و مراکز تابعه بنیاد بهره‌وری موقوفات امضا شد. بر اساس قرارداد منعقدشده با شرکت‌ها، به درخواست کارخانه‌ها، تیم طب کار به کارخانه مربوطه اعزام و معاینه کارکنان در محل کار انجام شد و یا در روش دیگر، کارکنان شرکت مربوطه به صورت انفرادی یا گروهی در طول سال به واحد طب کار این مرکز درمانی اعزام شدند.
دارالشفا امام در تربت‌جام
در سال ۱۴۰۳ افتتاح شد
آستان قدس رضوی با هدف خدمت و اشاعه فرهنگ و سیره رضوی و در راستای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر خدمت‌رسانی به مناطق محروم، ساخت دارالشفا امام رضا(ع) در شهرستان تربت‌جام را در دستور کار خود قرار داد و در مهر ماه سال ۱۴۰۳ این مرکز با سرمایه‌گذاری ۷۰ میلیارد تومانی افتتاح شد. تربت‌جام جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر دارد. این مرکز ساخته‌شده توسط آستان قدس رضوی در منطقه‌ای قرار گرفته است که می‌تواند به شهرستان‌های مجاور و مسافران خدمت‌رسانی کند.