بیمارستان رضوی از آغاز فعالیت خود همواره توجه ویژه ای به جذب پزشکان برجسته و محققان نخبه علوم پزشکی داخل و خارج کشور، توسعه و ارتقای بخش های مختلف تشخیصی و درمانی پزشکی خود با بهره گیری از به روزترین فناوری ها و تجهیزات پزشکی و آخرین روش های درمانی داشته و توانسته محیطی مناسب برای خدمت به بیماران و نیازمندان فراهم کند. همچنین این مرکز توانسته به عنوان بیمارستانی با درجه یک عالی، در ارزیابی اعتباربخشی ملی بیمارستان های کشور، همواره در زمینه پزشکی و مراقبت مبتنی بر شواهد گام بردارد و مطابق با استانداردهای درمانی و مراقبتی روز دنیا، فعالیت کند.
رضایتمندی، بازخوردهای مثبت و پیام های تشکر بیشتر بیماران پس از بازگشت از بیمارستان نشان می دهد که بیمارستان رضوی توانسته به وظایف خود به خوبی عمل کند و خدمات پزشکی ارزشمندی نیز به زائران مشهدالرضا(ع) ارائه دهد. هزینه های بیمارستان رضوی در حوزه گردشگری سلامت طبق تعرفه مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور دریافت می شود. همچنین بیمارستان با برخورداری از سلامت اداری و مالی، توانسته مانع تضییع حقوق زائران شود.
کمک ۶۸۰ میلیارد ریالی به بیماران محروم
بیمارستان فوق تخصصی رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان شهریورماه ۱۴۰۳، در مجموع بالغ بر ۶۸۰ میلیارد ریال به بیماران محروم و کم برخوردار، خدمات درمانی تخفیفی و رایگان ارائه کرده است. این بیمارستان در راستای اجرای منویات تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر توجه ویژه به اقشار بی بضاعت و کم بضاعت جامعه و همچنین کمک و خدمت رسانی به مناطق محروم در حوزه سلامت، خدمات پزشکی رایگان متنوعی در سه بستر به این اقشار و مناطق ارائه می دهد. نخست، اقشار محروم در صورت مراجعه به بیمارستان رضوی در قالب بیماران آسیب پذیر لحاظ شده و پرونده آنان توسط واحد مددکاری بیمارستان بررسی شده تا کمک های لازم به آنان انجام شود. در صورتی که این بیماران، نیازمند دریافت خدمات پزشکی غیر اورژانسی باشند که به طور اختصاصی در این بیمارستان ارائه می شود، واحد مددکاری بیمارستان همکاری لازم را طبق ضوابط موجود انجام می دهد.
ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی سلامت محور
خدمت رسانی بیمارستان به اقشار محروم به همت واحد آموزش و ارتقای سلامت بیمارستان در قالب آموزش سلامت نیز دنبال می شود. بخشی از فعالیت های این واحد در سطح جامعه تعریف شده است که با اجرای برنامه های متنوع در مناطق محروم انجام می شود. بیمارستان رضوی به دستور تولیت آستان قدس رضوی، وظیفه خریداری و تأمین تجهیزات پزشکی اهدایی این آستان مقدس را به مراکز درمانی کشور به ویژه در مناطق محروم برعهده دارد. همچنین همزمان با هفته پژوهش و فناوری، مهم ترین فعالیت ها و دستاوردهای پژوهشی این بیمارستان وابسته به آستان قدس رضوی در مشهد مقدس در یک سال اخیر، تشریح شد.
رشد ۸/۵ درصدی گردشگران سلامت
در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، در مجموع ۶ هزار و ۴۰۷ گردشگر سلامت از خدمات پزشکی مختلف بیمارستان رضوی استفاده کردند که این آمار در نیمه نخست سال ۱۴۰۳، به ۸ هزار و ۶۴۹ نفر رسید. در مجموع، ۱۲ هزار و ۸۵ نفر از خدمات واحد بیماران بین الملل (IPD) بیمارستان رضوی بهره مند شدند. کشورهای عراق، ترکمنستان، افغانستان، تاجیکستان، بحرین، عربستان و کویت نیز به ترتیب بیشترین بیماران غیر ایرانی این بیمارستان در این مدت را به خود اختصاص داده است. این زائران غیر ایرانی برای استفاده از خدمات مختلف پزشکی به این بیمارستان مراجعه می کنند که در این میان، حوزه های درمان ناباروری، بیماری های قلب و عروق، سرطان ها، جراحی های ارتوپدی و مغز و اعصاب و جراحی های عمومی، به ترتیب بیشترین بیماران حوزه گردشگری سلامت را داشته است. این بیمارستان پس از پذیرش بیماران غیر ایرانی در راستای تکریم آنان، تسهیلاتی همچون استقبال در فرودگاه، اسکان در مهمانسرای بیمارستان، همراهی با مترجم رایگان، برگزاری تورهای رایگان تفریحی و...، را برای این بیماران و خانواده هایشان تدارک می بیند. این بیمارستان در سال ۱۴۰۳ نیز برای دومین سال متوالی و به عنوان تنها مرکز درمانی کشور، توانست با بیشترین تعداد جذب گردشگر سلامت، عنوان «صادرکننده نمونه ملی» در حوزه گردشگری سلامت را کسب کند. بیمارستان رضوی تنها بیمارستان کشور نیز به شمار می آید که گواهینامه «تموس» ویژه حوزه گردشگری سلامت را از کشور آلمان، دریافت کرده است.