فعالیت ۳۵ رشته ورزشی در مؤسسه تربیتبدنی بنیاد کرامت رضوی طی سال ۱۴۰۳؛ برای سلامت و نشاط مجاوران
آستان قدس رضوی همواره به توسعه ورزش و حمایت از فعالیتهای ورزشی توجه ویژهای داشته است. در سالهای اخیر، مؤسسه تربیتبدنی بنیاد کرامت رضوی با اجرای برنامههای گستردهای در حوزه ورزش حرفهای و همگانی، نقش پررنگی در ترویج فرهنگ ورزش ایفا کرده است. از ایجاد زیرساختهای ورزشی و امضای تفاهمنامههای ملی تا برگزاری دورههای آموزشی و حمایت از ورزشکاران، همگی نشان از اهتمام آستان قدس به این حوزه دارد. همچنین طبق برنامهریزی انجامشده، ۳۵ رشته ورزشی در مؤسسه تربیتبدنی بنیاد کرامت رضوی فعال بوده و علاقهمندان در سنین مختلف میتوانند از امکانات و خدمات ارائهشده استفاده کنند. این مؤسسه بر اساس ردهبندی اداره کل ورزش و جوانان، یک مجموعه ممتاز محسوب میشود که خدمات متنوع ورزشی را به زائران و مجاوران ارائه میدهد.
توسعه زیرساختهای ورزشی
در راستای توسعه و بهروزرسانی زیرساختهای ورزشی مؤسسه تربیتبدنی آستان قدس رضوی، در سال ۱۴۰۳، چهار زمین مجموعه ورزشی شهید اصلانی شامل دو زمین فوتسال، یک زمین والیبال و یک زمین بسکتبال واقع در بلوار توس ۵۵ به سیستم نور در شب مجهز شدند تا علاقهمندان به ورزش در این منطقه بتوانند ساعات بیشتری از امکانات ورزشی این مجموعه برخوردار گردند.
این سیستم نور با تجهیزاتی شامل ۶۰۰ متر کابلکشی، ۲۰۰ متر سیمکشی، ۴۰۰ متر لولهگذاری فولادی، ۲ تابلو برق، ۳۸ پروژکتور ۱۲۰ وات جهت روشنایی داخل مجموعه و ۲۴ پروژکتور ۱۲۰ وات جهت روشنایی محیط اطراف مجموعه با هزینه ۳.۵ میلیارد ریال انجام شد. همچنین در پروژه شهید دارایی در منطقه شهرک شهید رجایی که دارای یک مجموعه آبی است، ساخت دو سالن چندمنظوره طراحی شد که در سال ۱۴۰۳ بخشی از آن پیش رفت.
بهطور متوسط، سالانه ۱۲ هزار نفر از امکانات ورزشی و تربیتبدنی مؤسسه تربیتبدنی بنیاد کرامت آستان قدس رضوی بهصورت رایگان استفاده میکنند که این خدمات عمدتاً در مناطق محروم و حاشیه شهر، بهصورت مسجدمحور و با همکاری کانونهای خادمیاری رضوی شهر مقدس مشهد و استان انجام میشود.
غنیسازی اوقات فراغت نونهالان و نوجوانان
در آستانه فصل تابستان ۱۴۰۳، همچون هر سال طرح ویژهای برای غنیسازی اوقات فراغت نونهالان، نوجوانان و جوانان با شعار «ورزش، نشاط و معنویت» برنامهریزی و اجرا شد. بر این اساس، ورزشکاران در رشتههای ورزشی شامل فوتبال، والیبال، بسکتبال، ژیمناستیک، باستانی، بدمینتون، بوکس، تکواندو، تنیس روی میز، دفاع شخصی، بازی و ورزش، کشتی، فوتسال، اسکیت، دروازهبانی، فوتفان و قرآن بهصورت حضوری و اینترنتی ثبتنام کردند و شرکت نمودند. بیش از ۸ هزار نفر از دانشآموزان، نونهالان و نوجوانان در کلاسهای ورزشی اوقات فراغت ثبتنام کردند.
امضای تفاهمنامه نخستین پایگاه کمیته ملی المپیک
همچنین در سال ۱۴۰۳، تفاهمنامه همکاری کمیته ملی المپیک با مؤسسه تربیتبدنی بنیاد کرامت رضوی بهمنظور ایجاد نخستین پایگاه کمیته ملی المپیک امضا شد. به این ترتیب، ورزشکاران در شمال شرق ایران میتوانند از تجهیزات و امکاناتی که از سوی آکادمی ملی المپیک و کمیته ملی المپیک تهیه شده، با حضور افراد متخصص بهرهمند شوند.
جشنواره فرهنگی ورزشی رضوی
بنیاد کرامت رضوی، نخستین دوره جشنواره فرهنگی ورزشی رضوی را با حضور ۲۴ استان در ۸ پهنه شامل: آذربایجان شرقی (میزبان)، اردبیل، کردستان، کرمانشاه (میزبان)، لرستان، همدان، تهران (میزبان)، سمنان، مازندران، گلستان، یزد (میزبان)، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، قزوین (میزبان)، قم، فارس (میزبان)، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان (میزبان)، هرمزگان، خراسان رضوی، شمالی، جنوبی و مشهد با شرکت ۷۷۸ ورزشکار در رشتههای والیبال، فوتسال و باستانی ویژه نوجوانان کشور برگزار کرد.
اهدای ویلچر حرفهای به آسایشگاه فیاضبخش
به همت مؤسسه تربیتبدنی بنیاد کرامت رضوی، در سال ۱۴۰۳ در محل آسایشگاه معلولان فیاضبخش، ویلچر حرفهای بسکتبال اهدایی تولیت معزز آستان قدس رضوی به همراه اقلام ورزشی که توسط این مؤسسه تهیه شده بود، بهمنظور ایجاد تحرک و نشاط در بین معلولان به این آسایشگاه اهدا شد.
بهینهسازی و افزایش بهرهوری تأسیسات مجتمعهای آبی
در راستای صرفهجویی در مصرف آب و افزایش بهرهوری زیرساختهای اماکن ورزشی مؤسسه تربیتبدنی بنیاد کرامت رضوی، اتصال و تجهیز تأسیسات مجتمع آبی شماره یک در حوضچه آب سرد و دوشهای سونا برای مصارف آبیاری فضای سبز مؤسسه انجام شد و این آب مورد استفاده قرار گرفت. تا پیش از این، آب سرریز شده مستقیماً به فاضلاب منتقل میشد. این برنامه در سال ۱۴۰۳ باعث صرفهجویی روزانه حدود ۵۰ هزار لیتر آب در مؤسسه شد.
موکب مؤسسه تربیتبدنی در اختیار زائران پیاده
موکب مؤسسه تربیتبدنی بنیاد کرامت رضوی در محرم و صفر سال ۱۴۰۳، روزانه ۱۰ هزار وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام را جهت پذیرایی از زائران و مجاوران تهیه و توزیع کرد. همچنین بهطور مستمر با میانوعدههایی نظیر چای، شربت، خرما، عدسی و... از زائران پذیرایی شد.
در این محل، غرفهای ویژه کودکان و نمایشگاه «کودکان مظلوم غزه» جهت سهولت زیارت والدین برپا شد. همچنین ایجاد درمانگاه برای درمان سرپایی زائران، خدمات مشاوره احکام و اعتقادی، خدمات خیاطی و کفاشی، برپایی محل استراحت زائران، برگزاری سخنرانی و روضهخوانی بعد از نماز مغرب و عشاء، اسکان ۵۲۰۰ نفر از زائران پیاده در سالنها، پخت روزانه ۱۸ هزار وعده غذایی با ایجاد آشپزخانه صحرایی و پخت روزانه ۶ هزار قرص نان از دیگر اقدامات و خدمات موکب آستان قدس رضوی مؤسسه تربیتبدنی بنیاد کرامت رضوی در سال ۱۴۰۳ بود.