printlogo


حمایت از مادران نقش‌آفرین؛
برنامه‌ محوری سه‌ساله‌ حوزه بانوان آستان قدس رضوی


​​​​​​​

اجرای طرح «مادران نقش‌آفرین» از جمله برنامه‌های محوری مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت آستان قدس رضوی در سه سال آینده خواهد بود که از ابتدای سال ۱۴۰۴ به مرحله اجرا درمی‌آید.
در این طرح، زنان سرپرست خانوار یکی از مهم‌ترین گروه‌های مخاطب محسوب می‌شوند. از آن‌جا که تأمین معیشت برای این گروه و فرزندانشان یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌هاست، می‌توان با طراحی مدل‌های گوناگون، سازوکارهای مؤثری برای پاسخ‌گویی به این نیازها اتخاذ کرد.

در همین راستا، لازم است پس از انجام پایش‌های میدانی و استعدادیابی، به بانوان شاغل مشاوره‌های تخصصی در زمینه کسب‌وکار ارائه شود و برای بانوانی که فاقد شغل یا مهارت هستند، آموزش‌های مهارت‌محور، تسهیل در فرآیند اشتغال، تأمین مواد اولیه و ایجاد بازار عرضه مناسب همراه با اعطای تسهیلات کافی در نظر گرفته شود.

کرامت انسانی و استفاده از ظرفیت بانوان توانمند

حفظ کرامت انسانی جامعه‌ هدف و بهره‌گیری از توان بانوان فعال برای آموزش و توانمندسازی دیگر بانوان فاقد مهارت، امری ضروری و راهبردی در مسیر تحقق اهداف این طرح محسوب می‌شود.
در همین راستا، نشست سالانه دبیران کانون‌های بانوان و خانواده خدمت رضوی با هدف بررسی عملکرد یک‌ساله، مرور نقاط قوت و ضعف، و تبادل نظر پیرامون برنامه‌های سال آینده در مشهد مقدس برگزار شد.

در این گردهمایی، همچنین دوره‌های آموزشی مهارت‌افزایی در راستای ارتقای شیوه‌های جلب مشارکت‌های مردمی، مواجهه با پدیده‌هایی مانند هوش مصنوعی، و ارائه راهکارهایی در حوزه‌های تخصصی نظیر ازدواج، جمعیت، و سایر موضوعات کلان حوزه زنان و خانواده نیز برگزار شد.

توانمندسازی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی

در حوزه خدمت‌رسانی به محرومان، سیاست‌های بنیاد کرامت رضوی بر نقش‌آفرینی در حاشیه شهر مشهد و مناطق موقوفه‌دار متمرکز شده است. این رویکرد با هدف توانمندسازی توأمان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیازمندان، از طریق تسهیل‌گری در آموزش، اشتغال و خدمات سلامت دنبال می‌شود.

در این مسیر، اولویت راهبردی بر تسهیل‌گری در توانمندسازی بانوان احسان‌پذیر، با تمرکز بر مهارت‌آموزی و اشتغال زودبازده است.
کانون بانوان و خانواده نیز با حفظ کرامت انسانی بانوان و شناسایی دقیق جامعه هدف، نقش مؤثری در ارائه آموزش‌های متناسب با جنسیت و توانمندی آنان ایفا خواهد کرد.

جامعه‌ هدف جدید؛ فراتر از سازمان‌های حمایتی

یکی از وجوه تمایز این طرح، توجه به جامعه‌ هدفی فراتر از گروه‌های تحت پوشش سازمان‌های حمایتی است.
در این چارچوب، برنامه‌ریزی شده تا از ابتدای سال ۱۴۰۴، سالانه ۱۰ درصد به جامعه مخاطب جدید افزوده شود؛ به‌گونه‌ای که این افزایش ظرف مدت سه سال به ۳۰ درصد برسد.

در شاخص کلی پیش‌بینی‌شده برای این برنامه، سهم کانون‌های بانوان و خانواده در حوزه احسان‌پذیری برای جامعه هدف، بر اساس دهک‌های اقتصادی، با تمرکز ویژه بر دهک‌های اول تا چهارم، تعیین خواهد شد. درصد مشارکت هر کانون نیز مطابق برنامه‌ریزی‌های دقیق، مشخص و اعلام می‌شود.