printlogo


نخستین جشنواره رسانه‌ای «خدمت رضوی» با شرکت ۲ هزار خادم و خادمیار
خادمان رسانه‌ای امام مهربانی


نخستین جشنواره رسانه‌ای خدمت رضوی به همت مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی و مرکز امور خادمیاری آستان قدس رضوی با شرکت حدود ۲ هزار خادم و خادمیار برگزار شد. این جشنواره ویژه کانون‌های خدمت رضوی و یاوران رضوی و با هدف ارتقای کمی و کیفی محصولات رسانه‌ای کانون‌های خدمت رضوی در سراسر کشور، شناسایی و شبکه‌سازی خادمیاران تولیدکننده محتواهای رسانه‌ای مرتبط با فرهنگ و سیره رضوی برنامه‌ریزی شد و لازمه ارائه اثر در جشنواره، دارا بودن مشخصه‌های کلی و جزئی از محورهای موضوعی منتشرشده در فراخوان جشنواره بود.

مرور محورهای موضوعی جشنواره
محورهای موضوعی این جشنواره شامل خدمت رضوی، سیره رضوی، زائر و زیارت رضوی، وقف و نذر رضوی و شهید خدمت بود که در قالب تولیدات خبری و تحلیلی، تولیدات مجازی و فیلم کوتاه، مستند و نماهنگ منتشر شده بودند.

موضوع خدمت رضوی شامل تبیین و بررسی مفهوم خدمت کریمانه در سیره رضوی، معرفی مصادیق عینی خدمت رضوی در عرصه‌های مختلف عملیاتی کانون‌های خدمت رضوی، ترویج خدمت کریمانه به نیازمندان به نام مبارک امام رضا (ع)، روایت خادمیاران از لحظات شیرین خدمت به نام حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) و برکات و آثار آن در زندگی روزمره بود.

همچنین، آثار ارسالی با محوریت سیره رضوی نیز باید حول محور شخصیت و زندگانی حضرت امام رضا (ع)، تبیین و بررسی مصادیق مختلف فرهنگ و آموزه‌های سیره آن حضرت در محصولات رسانه‌ای، با تأکید بر بررسی نسبت مفاهیم بنیادین و مسائل روز با آموزه‌های رضوی، به‌ویژه در حوزه عدالت و ظلم‌ستیزی، گفت‌وگو، اخلاق و تعامل با ادیان، جهاد، مبارزه و مقاومت، ایثار و شهادت می‌بود.

مشخصه‌های آثار محور زائر و زیارت شامل موضوعاتی مانند تبیین، تجلیل و نمایش آثار و برکات زیارت امام رضا (ع)، زیارت‌اولی‌ها، حس کودکان و نوجوانان در زیارت، زیارت در نگاه اقوام و اقلیت‌های مذهبی، زیارت و هویت‌یابی نسل جوان و نوجوان، و مستندنویسی سفر به مشهد مقدس بود.

آثار با محوریت وقف و نذر نیز باید به بررسی آثار و برکات موقوفات و نذورات به ساحت مقدس امام رضا (ع)، ترویج سنت حسنه وقف و نذر در راستای خدمت‌رسانی به زائران، مجاوران و نیازمندان، روایت‌های وقف و نذر واقفان و ناذران، و علل و انگیزه‌های وقف و نذر می‌پرداختند.

همچنین، آثار با موضوع شهید خدمت نیز به بررسی نقش و خدمات رئیس‌جمهور شهید، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی (ره)، اختصاص داشت.

قالب‌های متنوع جشنواره
آثار این جشنواره در قالب‌هایی شامل خبر، گزارش، مصاحبه، سرمقاله، مقاله و یادداشت مطبوعاتی، گزارش خبری رادیویی، گزارش خبری تلویزیونی، عکس خبری و اینفوگرافیک بود. در خصوص ارائه آثار، ضوابط خاص و دقیقی برای رسمیت بخشیدن به جشنواره لحاظ شده بود؛ به‌عنوان نمونه، گزارش‌های خبری رادیویی و تلویزیونی حداکثر ۳.۵ دقیقه مورد تأیید بود و آثار مکتوب نیز باید قبلاً در بستر رسانه‌های خبری-تحلیلی رسمی مجوزدار کشور یا کانال‌ها و صفحات مجازی وابسته به آستان قدس رضوی منتشر شده می‌بودند. همچنین تولیدات تصویری نیز باید از یک شبکه تلویزیونی داخلی، برون‌مرزی یا بین‌المللی و یا تلویزیون‌های اینترنتی و پلتفرم‌ها منتشر شده می‌بودند.

تولید بر اساس هشتگ‌های فضای مجازی
در حوزه فضای مجازی، تمرکز اصلی بر تولیدات خادمیاران سراسر کشور بود و پست‌های محتوایی با محوریت هشتگ‌های
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
#همه_خادم_الرضاییم
#آرام_جانها
#امام_رضا
#بابارضا
#خدمت_صادقانه
مورد تأیید و تأکید قرار گرفت.

برگزاری بر بستر پرتال خادمیاری
در این جشنواره صرفاً خادمیاران کانون‌های خدمت رضوی و یاوران رضوی می‌توانستند شرکت کنند. اطلاع‌رسانی مراحل مختلف جشنواره، فرایند ثبت‌نام و ارسال اثر، و همچنین معرفی آثار برگزیده از طریق وب‌سایت سامانه خادمیاری به نشانی khademyar.razavi.ir صورت گرفت.

۳۰ برگزیده از استان‌های مختلف
حدود ۲ هزار خادم و خادمیار در این جشنواره شرکت کردند و در نهایت، ۳۰ نفر از سراسر کشور به عنوان منتخب معرفی شدند. به نفرات برتر هر بخش تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا شد.

چند نکته کوتاه از نخستین جشنواره خدمت رضوی

  • صرفاً ویژه خادمیاران کانون‌های خدمت رضوی و یاوران رضوی

  • اطلاع‌رسانی خدمات و دستاوردهای کانون‌های خدمت رضوی

  • حضور مستقیم آثار برتر جشنواره در مرحله نهایی جشنواره رسانه‌ای بین‌المللی امام رضا (ع)

  • استفاده از آثار برتر در امور نمایشگاهی، انتشاراتی، تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی

  • بررسی نقش و خدمات رئیس‌جمهور شهید، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی (ره)، در بخش ویژه جشنواره

بهره‌گیری از توان هم‌افزای خادمیاران رسانه‌ای کشور
با هماهنگی صورت‌گرفته و بر اساس برنامه مشخص، از توان هم‌افزای خادمیاران رسانه‌ای سراسر کشور در استان‌های مختلف، به‌ویژه در حوزه تولید محتوای رسانه‌ای، توسط مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی استفاده ویژه می‌شود.
بیش از ۳ هزار خادمیار کانون‌های تخصصی خبر و رسانه در سراسر کشور با مرکز ارتباطات و رسانه در ارتباط هستند.
طراحی پروژه‌های مشترک رسانه‌ای در سراسر کشور برای تولید و توزیع گسترده پیام‌های امام رضایی و انعکاس خدمات ارزشمند خادمیاران آستان قدس رضوی در شهرها و روستاها در دستور کار قرار دارد.
خادمیاران رسانه‌ای کشور با تهیه و ارسال خبر، عکس، فیلم و سایر محتواهای رسانه‌ای از رویدادها و برنامه‌های مختلف رضوی در شهر و دیار خود، نقش مهمی در اطلاع‌رسانی ایفا می‌کنند.