printlogo


هزاران عاشق خدمت به حضرت رضا (ع) شعار «همه خادمالرضاییم» را معنا می‌بخشند؛
نهضت خدمت‌رسانی با خادمیاران رضوی در سراسر کشور

به منظور تحقق خواست مقام معظم رهبری از آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مردم، به‌ویژه نیازمندان، بنیاد کرامت رضوی از ابتدای تأسیس «مرکز خادمیاری و کانون‌های خدمت رضوی» خدمات خویش را در چند حوزه که شامل ارائه خدمات به محرومان و نیازمندان، خدمت‌رسانی به زوار اربعین و امدادرسانی به آسیب‌دیدگان بلایای طبیعی بود، عرضه کرد. به این ترتیب، کانون‌های خدمت رضوی و خادمیاران رضوی در جای‌جای کشور با تخصص‌های مورد نیاز کشور، به نیت خدمت در صحن و سرای امام هشتم (ع)، در شهر و دیار خود در خدمت اقشار محروم و بی‌بضاعت آماده به کار شدند.

وظیفه اصلی مرکز خادمیاری رضوی این است که کانون‌های استانی را که در قالب دبیرخانه کانون‌های خدمت تخصصی و عمومی مشغول خدمت‌رسانی هستند، شناسایی کرده و بحث‌های مرتبط با آموزش و توانمندسازی خادمیاران و مسئولان کانون‌ها را ساماندهی کند.

در سال ۱۴۰۳ نیز این کانون‌ها در حوزه گسترش فرهنگ وقف و نذر، محرومیت‌زدایی و هویت‌سازی خادمیاری برای نهادینه‌سازی شعار «همه خادمالرضاییم» در میان عموم مردم همت گماشتند. حمایت از جبهه مقاومت و اجرای پویش‌های متنوع با هدف ترویج فرهنگ نیکوکاری و همدلی و توسعه اماکن فرهنگی و مذهبی در مناطق محروم از دیگر فعالیت‌های این کانون‌ها و خادمیاران رضوی در سراسر کشور در سال ۱۴۰۳ بود.

فعالیت ۱۶۰ هزار خادمیار در سراسر کشور
در سال ۱۴۰۳، بیش از ۲۰ کانون خدمت رضوی با مشارکت ۱۶۰ هزار خادمیار در سراسر کشور فعالیت داشتند. همچنین، ۶ هزار کانون در بیش از ۴۰۰ دفتر فعال بودند و توانستند خدمات گسترده‌ای به بیش از ۶ میلیون نفر ارائه کنند. این کانون‌ها نه‌تنها در حوزه کمک به محرومان، بلکه در اجرای پویش‌های فرهنگی و اجتماعی نیز نقش به‌سزایی ایفا کردند. کانون‌های تخصصی این مجموعه شامل کانون اردوهای جهادی عمرانی، کانون ایثار و شهادت، کانون خیر و فضای مجازی، کانون تعلیم و تربیت، کانون بانوان و خانواده، کانون زیارت، کانون نوجوانان و جوانان، کانون سلامت، کانون کتاب و کتاب‌خوانی، کانون ورزشی، کانون مشاوره حقوقی، کانون تبلیغی و مداحی، کانون علمی، کانون محله، کانون وقف و نذر، کانون محصولات فرهنگی و هنری، کانون کارآفرینی و اشتغال، کانون شعر و ادب، کانون قرآنی و کانون مشاوره و مددکاری است.

از برنامه‌های فرهنگی تا خدمات عمرانی و پزشکی
ساخت و تعمیر منازل محرومان، ساخت اماکن عام‌المنفعه در مناطق روستایی، بازدید از خانواده معزز شهدا، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، برگزاری کلاس‌های تقویتی درسی برای دانش‌آموزان مناطق محروم، برگزاری مراسم ویژه بانوان سرپرست خانوار، همراهی سالمندان در زیارت بقاع متبرکه در سراسر کشور، انجام برنامه‌های مناسبتی ویژه جوانان و نوجوانان، برگزاری طرح زیر سایه خورشید، اردوهای جهادی سلامت، انجام خدمات پزشکی برای افراد نیازمند و تأمین تجهیزات ورزشی برای مناطق محروم، تنها برخی از خدمات خادمیاران رضوی در سرتاسر کشور در سال ۱۴۰۳ بود.