printlogo


دانش‌آموزان و معلمان از جای‌جای ایران اسلامی نغمه «رضاجان» سر دادند؛
«چهارشنبه‌های امام رضایی» مدارس ایران

بنا بر نقل کتب حدیثی، از جمله روزهای وارده برای زیارت حضرت رضا (ع)، چهارشنبه هر هفته است. از این رو، از دیرباز آستان قدس رضوی برنامه‌های ویژه‌ای را برای این روز در سرتاسر کشور پیش‌بینی و اجرا کرد تا حال و هوای امام رضایی در سطح کشور پراکنده شود و به توسعه مفهوم خدمت، خادم و مخدوم در سطح کشور منجر شود. چهارشنبه‌های امام رضایی به عنوان یک طرح کلی با ثبت ۱۵۷ خدمت ذیل سامانه خادمیاری تعریف شد تا طرح چهارشنبه‌های امام رضایی در کانون‌های خدمت رضوی به صورت منسجم‌تر برنامه‌ریزی شود. بر اساس طرح «چهارشنبه‌های امام رضایی»، تمامی فعالیت‌های جهادی در این روز انجام می‌شود و میاندار این موضوع در چهارشنبه‌های امام رضایی کانون‌های محلی هستند. کانون‌های محلی که بعضاً در مساجد مستقر هستند، از کانون‌هایی مانند کانون تخصصی مشاوره، فرهنگی، پزشکی و... دعوت می‌کنند که در آن مسجد حضور پیدا کنند و به عموم جامعه خدمات بدهند. کانون‌های محلی نیز عموماً در مساجد قرار دارند، اما این کانون‌ها در محله، فرهنگ‌سرا، حسینیه و هر کجا که تجمع و جامعه مخاطب باشد، مستقر می‌شوند.

طرح ویژه در مدارس سراسر کشور
در سال ۱۴۰۳ بنیاد کرامت رضوی یک طرح چهارشنبه‌های امام رضایی اجرا کرد که در راستای آن، خادمیاران امام رضا (ع) در مدارس شهرستان‌های سراسر کشور شرکت کردند و با برنامه‌هایی نظیر جنگ، شعرخوانی، سرود، سخنرانی کوتاه و در پایان با آیین پرچم‌گردانی به نام امام رضا (ع) و صبحانه، از محصلان پذیرایی شد. این طرح در چهارشنبه‌های هر هفته اجرا شد.

زنگ مقاومت و طنین شهادت و ایثار
هم‌زمان با طرح چهارشنبه‌های امام رضایی که برای مدارس است، پویش زنگ مقاومت ویژه شهادت سردار سلیمانی طراحی شد که هم‌زمان با سالگرد ایشان در مدارس سراسر کشور توسط خادمیاران رضوی کانون‌های خدمت رضوی استان‌ها برگزار شد. بر این اساس، مدارس سراسر کشور میزبان برنامه ملی «زنگ مقاومت» بودند که با هدف تجلیل و تکریم مقام شامخ شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت در نسل جوان برگزار شد. در زنگ مقاومت، سرودهایی همچون «بچه‌های ایران»، «رفیق شهیدم»، «دختران سلیمانی»، «سلام فرمانده»، «سلام فرمانده ۳»، «مسیر جدید» و «نسل سلیمانی» اجرا شدند.

نواخته شدن زنگ «مهر رضوی»
پویش زنگ مهر رضوی یکی دیگر از طرح‌های چهارشنبه‌های امام رضایی در سال ۱۴۰۳ بود که در اولین چهارشنبه امام رضایی سال تحصیلی در مدارس منتخب سراسر کشور توسط خادمیاران رضوی کانون‌های خدمت رضوی استان‌ها نواخته شد. به دنبال این طرح، در شهرستان‌های مختلف، خادمیاران چایخانه رضوی را به سبک حرم برپا کردند و کانون‌های محلی و تخصصی کانون خدمت رضوی در کنار چایخانه‌ها با پشتیبانی خیران و ناذران برای پذیرایی صبحانه گرم و اهدای جوایز، در کنار اجرای برنامه‌های معنوی و اجرای سرود و جنگ شادی از محصلان میزبانی کردند.

استقبال گسترده دانش‌آموزان و معلمان
در حال حاضر، برنامه‌های هفتگی با عنوان «چهارشنبه‌های امام رضایی» از مهم‌ترین همکاری‌های مشترک آستان قدس رضوی با آموزش و پرورش است که با استقبال گسترده دانش‌آموزان و معلمان در مدارس مشهد و سایر نقاط کشور مواجه شده است. تدوین پیوست معرفت‌افزایی برای طرح، برنامه‌ریزی زیارت دانش‌آموزان احسان‌پذیر و عشایر، برگزاری برنامه معنوی و یا اردوی تفریحی برای ۵۰۰ نفر از دختران دانش‌آموز عشایر به مشهد از برنامه‌های آتی خواهد بود.

۲۰۰ هزار دانش‌آموز مهمان صبحانه رضوی
در پویش چهارشنبه‌های امام رضایی که با تأکید تولیت آستان قدس رضوی و با هدف ترویج فرهنگ زیارت و مهم‌تر از آن، حمایت ویژه از دانش‌آموزان مناطق محروم برنامه‌ریزی و از اول آبان ماه اجرایی شد، پذیرایی و اطعام دانش‌آموزان مدارس حاشیه شهر در دستور کار قرار گرفت و در قالب آن، ۲۰۰ هزار دانش‌آموز تا پایان سال تحصیلی مهمان یک وعده صبحانه گرم متبرک شدند.

عاشقانه‌های ۵۰۰ دانش‌آموز استثنایی با امام آهوها
یکی از برنامه‌های «چهارشنبه‌های امام رضایی» در سال، با تمامی نوبت‌های قبل متفاوت و با حال و هوایی مملو از عشق و ارادت به ساحت حضرت رضا (ع) برگزار شد. این برنامه متفاوت از همیشه بود، چرا که مهمانان آن دانش‌آموزان استثنایی بودند که دنیای زمزمه‌ها و حرف‌هایشان با آقایشان، عطر سادگی و یک‌رنگی داشت. مراسم چهارشنبه‌های امام رضایی در آیینی پرشور و معنوی با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از دانش‌آموزان استثنایی، متشکل از چهار مرکز استثنایی ناحیه ۷ مشهد، در مدرسه صالحه مشهد برگزار شد.