printlogo


نهضت خدمت‌رسانی به مناطق محروم در سال ۱۴۰۳ نیز توسط آستان قدس رضوی ادامه یافت؛
امیدآفرینی و محرومیت‌زدایی در روستاها با عطر خوش رضوی


جلوگیری از مهاجرت به شهر توسط روستاییان با محرومیت‌زدایی از روستاها و مناطق محروم ارتباط مستقیمی دارد. آستان قدس رضوی در مناطق محروم و به ویژه روستاها و روستاهای موقوفه آستان قدس رضوی طی سال‌های اخیر به دنبال امیدآفرینی و محرومیت‌زدایی با اجرای پروژه‌های مختلف بوده است. در مسیر نیازهای آن مناطق احصا و خدمات مورد نیاز توسط بنیاد کرامت رضوی و با مشارکت خیرین تأمین و انجام می‌شود.

پس از بررسی نیازهای روستاییان، سازوکار لازم به منظور برطرف کردن مطالبات آن‌ها با محوریت آستان قدس رضوی با مشارکت دستگاه‌های اجرایی نظیر بنیاد مسکن و گروه‌های جهادی اتخاذ و خدماتی در حوزه زیرساختی، عمرانی، بهسازی معابر، مرمت مسکن محرومان، ایجاد فضاهای آموزشی و ورزشی، تأمین زیرساخت‌های حوزه بهداشت و درمان و دیگر موارد ارائه می‌شود.

ایجاد مراکز کارآفرینی و اشتغال با تأمین زیرساخت‌های مورد نظر در حوزه بانوان و همچنین فراهم کردن بستر لازم برای تولید محصولات کشاورزی و دامی از دیگر رویکردهای آستان قدس رضوی است و تحقق آن موجب تبدیل شدن روستاها به کانون تولید و اشتغال شده است.

«هندل‌آباد»
افتتاح ۱۵ پروژه و طرح شاخص در «هندل‌آباد»

۱۵ پروژه و طرح شاخص خدمات‌رسانی به ارزش بیش از ۱۴۰۰ میلیارد ریال همزمان با دهه کرامت رضوی سال ۱۴۰۰ در روستای هندل‌آباد به بهره‌برداری رسید. این طرح‌ها شامل احداث بند خاکی، تأمین آسفالت، احداث مرکز جامع سلامت، نذر شفاء، لوله‌کشی گاز روستا و امام‌زاده، بهسازی و بازسازی منازل، تسهیلات اشتغال، تجهیز آزمایشگاه در روستای هندل‌آباد، تأمین جهیزیه، اجرای طرح ایتام، آزادسازی زندانیان و چندین طرح دیگر در حوزه عمرانی بود.

اقدامات صورت گرفته در راستای برنامه‌های محرومیت‌زدایی توسط بنیاد کرامت رضوی با اعتباری بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد ریال به انجام رسید.

بهره‌برداری از پروژه‌های کارآفرینی در «حسین‌آباد جنگل»

روستای حسین‌آباد جنگل از توابع شهرستان نیشابور نیز در سال ۱۴۰۳ شاهد اجرای پروژه‌هایی از سوی آستان قدس رضوی بود. احداث مرکز کارآفرینی بانوان در رشته خیاطی و گیاهان دارویی با ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۵ نفر و فرصت شغلی غیرمستقیم برای ۱۵ نفر دیگر، اعطای تسهیلات برای خرید دام سبک اصلاح‌شده و اعزام دامپزشک همراه با آموزش، بستر رونق صنعت دامداری، انجام اقدامات تکمیلی و تأمین برخی اقلام مدرسه بنا به درخواست کادر آموزشی، توسعه سطح زیر کشت کشاورزی با کف‌شکنی چاه‌های آب روستا به منظور افزایش دبی آب، بهسازی، آسفالت و جدول‌گذاری معابر، احداث خانه ورزش و مرمت حسینیه روستا و خانه‌های مسکونی محرومان با احداث سرویس بهداشتی و حمام از جمله مواردی بود که در این روستا انجام گرفت.

افتتاح پروژه‌های عام‌المنفعه در «کمایستان»

پروژه‌های عام‌المنفعه در روستای موقوفه‌دار کمایستان شهرستان جوین استان خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ افتتاح شد. پس از جلسات مشورتی با دهیاری، اعضای شورای روستا و امام‌جمعه شهرستان جوین، چند پروژه عام‌المنفعه برای رفع نیازهای اساسی روستا تعریف شد.

بازسازی مدرسه‌ای که امکانات اولیه مناسبی نداشت، زمین چمن مصنوعی و یک مجموعه ورزشی روباز به مساحت ۱۰۰۰ مترمربع احداث شد. همچنین ایجاد بوستان روستا با عملیات بهسازی، نصب وسایل بازی، کف‌سازی، تأمین نورپردازی و ایجاد فضای سبز انجام گرفت. خانه‌ای تحت عنوان بقعه بی‌بی مریم، پس از بازسازی کامل، به فاطمیه روستا تبدیل شد.

ساخت منزل مسکونی برای خانواده بی‌سرپرست، بهسازی معابر و آسفالت‌ریزی حدود ۹۰۰۰ مترمربع از معابر اصلی روستا، برگزاری اردوهای زیارتی، تأمین لوازم‌التحریر برای دانش‌آموزان و کمک‌های موردی مانند تأمین جهیزیه، وام ازدواج و بسته‌های معیشتی و درمانی از دیگر اقدامات حمایتی و فرهنگی آستان قدس رضوی در این روستا بود.