انعقاد چندین تفاهمنامه میان دانشگاه علوم اسلامی رضوی با مراکز علمی معتبر دنیا در سال ۱۴۰۳
تحول و توسعه با تولید علوم انسانی اسلامی
دانشگاه علوم اسلامی رضوی در سال ۱۴۰۳ با چندین مرکز آموزشی و علمی معتبر دنیا تفاهمنامههای همکاری در حوزههای پژوهشی، فرهنگی و علمی امضاء کرد. دانشگاه ایلیای عراق، مرکز كربلاء للدراسات والبحوث، جامعه المصطفی لبنان، دانشگاه باقرالعلوم (ع)، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی و دانشگاه علوم قضائی جزو مجموعههایی هستند که در سال ۱۴۰۳ با دانشگاه علوم اسلامی رضوی تفاهمنامه امضاء کردند.
ارتباط علمی پژوهشی با عراق و لبنان
دانشگاه رضوی و مرکز کربلاء للدراسات والبحوث في العتبة الحسينية المقدسة تفاهمنامه همکاری در زمینه آموزش و پرورش منعقد کردند. همچنین مسئولان دانشگاه بینالمللی ایلیای عراق، ضمن حضور در دانشگاه علوم اسلامی رضوی در حرم مطهر رضوی در مشهد مقدس، با مدیران این دانشگاه، تفاهمنامه همکاریهای علمی و فرهنگی، امضا کردند. در سال ۱۴۰۳ همچنین جمعی از مسئولان جامعه المصطفی لبنان ضمن سفر به ایران و مشهد حضور در دانشگاه علوم اسلامی رضوی تفاهمنامهای پیرامون همکاریهای علمی با این نهاد علمی و فرهنگی امضا کردند.
همکاری و تعامل با مراکز علمی داخلی
به منظور توسعه همکاریهای علمی دوجانبه و همافزایی در موضوعات مورد نیاز و انجام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مشترک در راستای تحول در علوم انسانی و تولید علوم انسانی اسلامی از طریق بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و با توجه به وجود زمینههای مشترک و عزم دو دانشگاه رضوی و باقرالعلوم (ع) برای پاسخگویی به مسائل کشور در حوزه علوم انسانی، تفاهمنامهای بین دانشگاه رضوی و دانشگاه باقرالعلوم (ع) در زمینههای مشترک علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و بینالملل، منعقد شد. همچنین زمینههای همکاری و تعامل بین دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دانشگاه علوم قضائی از سوی مسؤلان این دو نهاد علمی بررسی و تفاهمنامهای در این رابطه، امضا شد. در سال ۱۴۰۳ همچنین دانشگاه علوم اسلامی رضوی به منظور توسعه ارتباطات علمی و تعمیق گفتوگوهای نخبگانی با مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی تفاهمنامه همکاری امضا کرد.
درخشش اساتید و دانشجویان دانشگاه رضوی
در سال ۱۴۰۳ دانشجویان دانشگاه علوم اسلامی رضوی در رویدادهای مختلفی درخشیدند. از جمله آن میتوان به مجتبی نعمتی و محمد ربانی از طلاب و دانشجویان نخبه دانشگاه علوم اسلامی رضوی اشاره کرد که به ترتیب با کسب مدال طلا و رتبه یک رشته علوم قرآنی و حدیث کشور و مدال نقره و رتبه دوم علوم اقتصادی در بیست و نهمین المپیاد علمی - دانشجویی برگ زرینی را در کارنامه افتخارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی ثبت کردند. کتاب «هیولای اولی؛ از توهّم تا واقعیّت: بررسی تحلیلی-انتقادی ماده اولی و لوازم آن در فلسفه اسلامی»، که به قلم حجتالاسلام دکتر محمدمهدی کمالی، پژوهشگر و استادیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی تالیف شده و از سوی مرکز پژوهش این دانشگاه به چاپ رسیده است، رتبه دوم، دومین جشنواره آثار پژوهشی اساتید حوزههای علمیه در سال ۱۴۰۳ را کسب کرد. همچنین در دومین دوره انتخاب پژوهشگر سال حوزه علمیه خراسان، حججالاسلام و المسلمین دکتر دلبری، روشنضمیر، حسینی و قاسمی از استادان دانشگاه رضوی با کسب عناوین و رتبههای برتر این رویداد، به عنوان پژوهشگران ممتاز معرفی شدند.
رقابت ۲۳۰۰ متقاضی تحصیل در دانشگاه علوم اسلامی رضوی
آزمون مرحله کتبی تحصیل در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه علوم اسلامی رضوی، جمعه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ با رقابت ۲هزار و ۳۲۸ متقاضی تحصیل حوزوی و دانشگاهی در این دانشگاه در ۱۱ حوزه امتحانی در سراسر کشور برگزار شد. آزمون ورودی دانشگاه علوم اسلامی رضوی علاوه بر مشهد مقدس در شهرهای تهران، تبریز، اصفهان، قم، شیراز، نیشابور، کرمان، ساری، بیرجند و تربیت حیدریه برای متقاضیان سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برگزار شد. این آزمون همچون سالهای پیشین برای متقاضیان دارای مدرک تحصیلی دیپلم و طلاب سطح یک حوزههای علمیه در بخش بانوان و آقایان انجام میشود که در رده متقاضیان دیپلم، یک هزار و ۱۵۲ متقاضی و در رده متقاضیان حوزوی ۴۲۹ نفر شرکت کردند. این آمار به تفکیک بانوان و آقایان متقاضی تحصیل در این دانشگاه به ترتیب ۲۵۶ نفر و ۲هزار و ۷۲ نفر است. ۴۸۴ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۲۶۳ متقاضی نیز در آزمون مقطع دکتری با یکدیگر به رقابت پرداختند. شرکتکنندگان مقطع کارشناسی متقاضی تحصیل در ۸ رشته علوم قرآنی و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، حقوق، فلسفه و کلام اسلامی، جامعهشناسی، تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، اقتصاد و زبان و ادبیات عربی هستند و در مقطع کارشناسی ارشد نیز ۱۲ رشته علوم قرآنی و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، حقوق بینالملل، فلسفه و کلام اسلامی، علوم جزایی و جرمشناسی، حقوق خصوصی، زبان و ادبیات عربی و فارسی، تبلیغ و ارتباطات دینی، دانش اجتماعی مسلمین، تاریخ و تمدن ملل اسلامی و علوم اقتصادی و بانکداری اسلامی ارائه میشود. همچنین متقاضیان شرکت در آزمون دکتری هم برای تحصیل در ۶ رشته علوم قرآنی و حدیث، حقوق گرایش خصوصی، حقوق بینالملل، حقوق کیفری و جرمشناسی، فقه و مبانی حقوق اسلامی (گرایش فقه جزایی) و فلسفه و کلام اسلامی به رقابت پرداختند.