printlogo


ترجمه فراخوان به چند زبان زنده

ترجمه فراخوان به چند زبان زنده
از نکات حائز اهمیت این دوره جشنواره این است که فراخوان به پنج زبان انگلیسی، فرانسوی، روسی، اردو و عربی ترجمه شد و این امر کمک شایانی به گستردگی نشر فراخوان کرد. همچنین این فراخوان توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای ۶۰ رایزن فرهنگی در سراسر جهان و توسط نمایندگی وزارت امور خارجه منطقه شرق کشور برای سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران فرستاده شد و در سطح شبه‌قاره هم این فراخوان از طریق نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در کشور هند اطلاع‌رسانی شده است. 

ارسال فراخوان برای ۳ هزار ناشر
علاوه بر این ارسال ایمیلی فراخوان این دوره جشنواره برای ۳ هزار ناشر داخلی، از طریق پست نیز برای بیش از ۲ هزار ناشر داخلی فرستاده شد و از این ناشران، به صورت رسمی برای شرکت در جشنواره دعوت به عمل آمد. 

محورهای اصلی و فرعی جشنواره
حورهای اصلی این جشنواره شامل هشت بخش حدیث و رجال، اخلاق، علوم تربیتی و آموزشی، فقه و حقوق، فلسفه و کلام، روانشناسی، علوم اجتماعی، سیره، تاریخ و مردم‌شناسی، طب الرضا (ع) با دو رویکردِ طب قدیم و جدید است. محورهای فرعی جشنواره شامل موضوعاتی چون خاندان امام رضا (ع) نظیر (والدین، برادران، خواهران، همسر و فرزندان آن امام بزرگوار و اصحاب ایشان)، حرم و اماکن متبرک، مشهد الرضا (ع)، مشاهیر رضوی، زیارت رضوی شامل کتاب، پروژه، طرح و…، نفایس رضوی و موقوفات رضوی است. آثار مرتبط با موضوع جشنواره که توسط ناشران غیر ایرانی به زبان‌های زنده و پُرمخاطب جهان فرستاده می‌شود در بخش بین‌الملل داوری و انتشار می‌یابد. 

عنوان خادم کتاب رضوی
همچنین پدیدآورندگان اعم از نویسنده، مترجم و مصحح، کتاب‌پردازان (طرّاح، تصویرپرداز و ویراستار) و ناشرانی که در یک دوره سه ساله برگزاری جشنواره دارای بیشترین آثار انتشاریافته رضوی هستند، به عنوان «خادم کتاب رضوی» انتخاب می‌شوند. 

حمایت از آثار ترجمه شده به زبان‌های دیگر
در راستای حمایت از آثار ترجمه‌شده از زبان فارسی به زبان‌های دیگر، این آثار مورد توجه ویژه این جشنواره قرار دارد و برخی از آثار برگزیده با دریافت مجوز از صاحبان آثار به زبان‌های زنده و پُرمخاطب جهان در اولین فرصت ترجمه می‌گردد. در این جشنواره پدیدآورنده اثر فاخر برگزیده شده مفتخر به «نشان رضوی» می‌شوند و برای شرکت‌کنندگان در افتتاحیه، اختتامیه و نشست‌های نقد و بررسی کتاب، گواهی معتبر علمی صادر و آثار رسیده به دبیرخانه در اختتامیۀ جشنواره در نمایشگاهی به نمایش می‌آید. 

ارتباط جشنواره با مراکز علمی درجه یک کشور
​​​​​​​این جشنواره با مراکز علمی درجه یک کشور مانند حوزه‌های علمیه قم و خراسان، دانشگاه تهران و فردوسی و دیگر مراکز معتبر علمی کشور، ارتباط داشته و به همین سبب استادان بزرگی به عنوان هیات داوران با جشنواره همکاری دارند.