printlogo


برترین پژوهش‌ها در قالب کتاب  

برترین پژوهش‌ها در قالب کتاب  
بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی علاوه بر انتشار آثاری با موضوعات مختلف توانسته آثار فاخر و ارزشمندی را هم تولید و روانه بازار نشر کند. آثاری که به حدی ارزشمند هستند که گاهی تنها بازنگری آن‌ها و به‌روزآوری مطالب مندرج در آن‌ها پروژ‌های زمان‌بر است؛ اما با اهتمام پژوهشگران عرصه‌های مختلف این بنیاد محقق می‌شود. «فواصل حسن ختام آیات»، «مرزهای ناشناخته در اخلاق»، «روایتی تاریخی- تحلیلی از اخلاق‌پژوهی در جهان اسلام»، «برگی زرین از عرفان اسلامی، شرح زیارت امین‌الله»، «آسیب‌شناسی زیارت با تمرکز بر زیارت رضوی؛ از گردشگر تا زائر»، جلدهای جدید کتاب «المعجم فی فقه اللغه القرآن و سرالبلاغه»، «مطالعات فرهنگی و اجتماعی سادات»، «نقش معجزه در زندگی بشر، با نگاهی به معجزات و کرامات امام رضا (ع)»، «شخصیت و اندیشه‌های کلامی علی بن اسماعیل میثمی» و ... برخی از آثار منتشر شده این بنیاد است.  
حضور در عرصه‌های ملی و بین‌المللی  
از جمله فعالیت‌های مهم بنیاد پژوهش‌های اسلامی، برگزاری یا همکاری در همایش‌ها، کنگره‌ها و نشست علمی فاخر در سطح ملی و بین‌المللی است؛ همچنین حضور این بنیاد در نمایشگاه‌های کتاب ملی و بین‌المللی به ویژه در کشورهای اسلامی، سبب شده است که دستاوردهای علمی آستان قدس رضوی در جای‌جای جهان به دست علاقه‌مندان برسد و همواره آثار مورد توجه دانشمندان و نخبگان جهان بوده است. در واقع، هر نمایشگاه کتاب با حضور بنیاد پژوهش‌های اسلامی برای آستان قدس رضوی به پایگاهی علمی تبدیل شده است.  
جذب نخبگان علمی در علوم گوناگون  
با نگاهی به آثار بنیاد پژوهش‌های اسلامی، نیک درمی‌یابیم که این مجموعه همواره در طی چهل سال عمر پر برکت خود، از همکاری دانشمندان، دانش‌پژوهان و نخبگان جهان اسلام بهره برده است و بنیاد، نمادی بارز از پیوند حوزه و دانشگاه است؛ همچنین حضور استادان به نام در کنار پژوهشگران نوقلم، راهی برای تربیت و پرورش استعدادهای علمی در حوزه‌های تألیف، تصحیح و ترجمه بوده که بنیاد توانسته است از این دستاورد بزرگ، بهره‌مند شود.  
انتشار ۵۲ جلد از کتاب ارزشمند «المعجم»  
حاصل اهتمام ۴۰ ساله بنیاد پژوهش‌های اسلامی، انجام پژوهش‌های بزرگی در حوزه‌های مطالعات قرآنی، حدیث‌پژوهی، اقتصاد، فقه و کلام اسلامی، خراسان‌شناسی است. یکی از مأموریت‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی انجام پژوهش‌های بنیادی و کلانی است. بنیاد پژوهش‌های اسلامی شهرت خود را از دایره‌المعارف‌نویسی کسب کرد. در همین راستا چند دانشنامه بزرگ از ابتدای تأسیس این مرکز تاکنون تدوین شده که یکی از آن‌ها کتاب ارزشمند «المعجم فی فقه القرآن و سر البلاغه» است. تعداد ۵۲ جلد از این کتاب، تاکنون به چاپ رسیده و پیش‌بینی شده است تا ۸۰ جلد به چاپ برسد.  
انتشار دایره‌المعارف با بیش از ۸۰۰ مدخل  
دایره‌المعارف آستان قدس رضوی از دیگر کارهای کلان این مرکز است. دایره‌المعارف آستان قدس رضوی تنها مرجع علمی است که مجموعۀ آستان قدس را به طور دقیق و با آخرین شیوه‌های پژوهشی روز، بر اساس منابع و اسناد و پژوهش‌های تازه معرفی می‌کند و حاصل ده سال کار جمعی بیش از ۱۵۰ پژوهشگر و نویسنده صاحب‌نظر است. این کتاب در دو جلد با ۸۲۶ مقاله تدوین شده که در نظر است در سال ۱۴۰۴ به‌روزرسانی شده و در سه جلد به زبان‌های انگلیسی و عربی چاپ شود.  
پرداختن به آموزه‌های رضوی  
از اهداف بزرگ این مرکز پرداختن به معارف اسلامی به‌ویژه آموزه‌های رضوی است که در این راستا این مرکز در جهت احیای میراث معرفتی شیعه فعالیت دارد و گستره معرفتی گران‌قدری که به دست فراموشی سپرده شده را تبدیل به آثار پژوهشی و معرفتی کرده است. در این راستا مجموعه آثاری همچون سیدمرتضی در ۶۵ جلد، آثار میرحامد حسین در سه جلد، مؤلفین شیعه و ... به چاپ رسیده است.  
ارتقای بنیاد به پژوهشگاه رسمی  
در ۲۱ آبان ۱۴۰۱ مصادف با سالروز تأسیس بنیاد پژوهش‌ها با ابلاغیه شورای انقلاب فرهنگی، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ارتقاء یافته و به پژوهشگاه رسمی با حداقل سه پژوهشکده با محوریت سیره و زندگانی حضرت رضا (ع)، زیارت و معارف اسلامی ناظر به نیازهای امروز جامعه، تصویب شد.  
کسب جوایز مختلف و متعدد  
آثار بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی بیش از ۱۵۰ عنوان جایزه مانند کتاب سال جمهوری اسلامی، اثر برگزیده در محافل دانشگاهی نمایشگاه‌های قرآن، کتاب سال حوزه علمیه کشور، هفته کتاب، جشنواره کتاب کودک، جشنواره فردوسی و کتاب سال خراسان رضوی را کسب کرده‌اند. همچنین تقویم قدس رضوی، فصلنامه علمی - ترویجی مشکوه، خراسان‌پژوهی، رساله الاسلام، مجموعه رسائل فارسی و نوسواد نشریات ادواری این بنیاد هستند.