پایان رقابت ۱۵۰ حافظ کودک مشهدی
بیست و دومین دوره آزمون کتبی ویژه حافظان کودک مشهدی رده سنی ۶ تا ۱۲ سال در رواق شیخ حر عاملی حرم مطهر رضوی برگزار شد. در این دوره از مسابقات، ۱۵۰ حافظ قرآن کریم در حفظ یک تا ۲۰ جزء قرآن با یکدیگر به رقابت پرداختند. طرح «تحفیظ رضوی» در شهر مشهد با بیش از ۱۰۰ شعبه که بیشتر آنها در مساجد هستند، برگزار شده است. بیش از ۱۰۰ مربی و یک هزار قرآن آموز در رشته حفظ و مفاهیم کل قرآن کریم از کلاس های آموزشی این طرح بهره مند و موفق به حفظ اجزائی از قرآن شده اند.
ثبت نام بیش از ۴ هزار نفر در «شمیم تلاوت رضوی»
طرح تابستانی «شمیم تلاوت رضوی» با هدف آموزش قرآن کریم در حرم مطهر رضوی آغاز به کار کرد. در این دوره آموزشی ۴ هزار و ۲۹۸ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد دو هزار و ۷۹ نفر در رشته قرائت قرآن، یک هزار و ۸۸ نفر در دوره های تفسیر و حدیث عمومی (خواهران و برادران) و ۷۱۸ نفر در رشته حفظ جزء های منتخب قرآن و ۴۱۳ نفر در دوره های نهج البلاغه، تدبر در قرآن و شرح نامه امام رضا (ع) به عبدالعظیم حسنی و صحیفه سجادیه در بخش ویژه خواهران، شرکت کردند.
برگزاری جلسات سنتی آموزش قرآن
برگزاری ۱۰ جلسه سنتی آموزش قرآن دانش آموزی در ایام دهه کرامت، راه اندازی ۲ جلسه سنتی قرآن هفتگی ویژه خواهران، برگزاری ۳۳۰ جلسه سنتی قرآن کریم ویژه برادران، برگزاری دوره آموزشی شهر قرآن و شهر نماز با همکاری مرکز امور قرآنی و راه اندازی جلسه مستمر ارتقای خطبه های قرآنی در ۸ جلسه، از دیگر فعالیت های اداره دارالقرآن کریم بود.
ترویج معارف قرآن در موسسه دارالقرآن اهل بیت (ع)
موسسه دارالقرآن اهل بیت (ع) بزرگترین مجموعه قرآنی کشور است که در میان موقوفات قرآنی امام رضا (ع) در زمینی با حدود یک هزار و ۱۰۰ متر زیربنا، با بهره گیری از ۴۰ کلاس آموزشی، چندین سالن بزرگ جهت همایش و آموزش های گروهی، کافه قرآن (کتابخانه)، کارگاه بزرگ ترمیم و صحافی قرآن و سالن بازی تجهیز شده است.
ایجاد ۳۲ پایگاه قرآنی در روستاهای سراسر کشور
ایجاد ۳۲ پایگاه قرآنی در روستاهای سراسر کشور که فاقد محافل قرآنی می باشند، انجام امور فرهنگی، نذر ۱۱۰ هزار پرس غذای متبرک در عید غدیر و تقسیم آن در مناطق روستایی و تربیت مربی قرآن از جمله نمونه اهداف فرهنگی این موسسه در روستاها بود.
حرم رضوی، میزبان مسابقات بین المللی قرآن
چهلو یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران با حضور ۵۹ حافظ و مرتل از ۲۹ کشور جهان به میزبانی حرم مطهر رضوی برگزار شد و در آیین اختتامیه این رویداد بین المللی قرآنی، با اعلام نفرات برتر، از برگزیدگان این دوره از مسابقات تقدیر شد.
مهدالرضا (ع) بزرگترین شبکه آموزش قرآن به کودکان جهان اسلام
شعب مهدالرضا (ع) آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین شبکه آموزش روخوانی قرآن به کودکان ۵ سال به بالا در جهان اسلام است که سالانه بیش از ۲۵ هزار قرآن آموز در کلاس های آن، ثبت نام می کنند. دوره های آموزشی مهدالرضا (ع) به عنوان یکی از فعالیت های آموزشی قرآن به کودکان در سال ۱۴۰۳ در ۵۵۸ شعبه و در ۲۳۲ شهر در داخل کشور و در حوزه بین الملل در کشورهای آلمان، کانادا، عراق، افغانستان، بحرین و عربستان برگزار شد.
کانون خادمیاران قرآنی آستان قدس رضوی از کانون های ۱۹ گانه خدمت رضوی است که همزمان با تأسیس مرکز قرآن آستان قدس رضوی در سال ۹۶ آغاز به کار کرده و پذیرای فعالان و کارشناسان قرآنی است که در عرصه های گوناگون فعالیت های قرآنی آمادگی خود را برای خدمت اعلام می کنند. خادمیاران قرآنی در طول هفته شش ساعت از زمان و اوقات خود را وقف خدمت در ساحت رضوی و صرف امور قرآنی می کنند.
مهمترین فعالیت های خادمیاران قرآنی
برای خادمیاران قرآنی، ۳۲۳۶ مصداق خدمتی، در قالب آموزش مفاهیم قرآنی و برگزاری جلسات و مسابقات قرآنی در محلات مناطق و شهرستان های کم بضاعت و محروم، تلاوت مجلسی قرآن کریم در برنامه ها و مراسم، آموزش تواشیح و همخوانی، روایتگری قصه های قرآنی، مربیگری مهد الرضا (ع)، مربی پشتیبان طرح «من قرآن را دوست دارم» و فعالیت های ابلاغی ابتکاری عرصه قرآنی انتخاب شده است.