printlogo


آغاز به کار مجدد شبکه جهانی امام رضا (ع)

شبکه جهانی امام رضا (ع) به‌عنوان رسانه‌ای بین‌المللی، با هدف ترویج آموزه‌های اصیل اسلام ناب محمدی، به‌ویژه فرهنگ رضوی و سیره حضرت رضا (ع)، در اسفند ۱۳۹۵ با پشتیبانی و حمایت تولیت محترم وقت آستان قدس رضوی و با تجهیز استودیوها و اقلام فنی، به‌طور آزمایشی کار خود را آغاز کرد. در مقطع آغاز به‌کار، فعالیت‌های شبکه ابتدا بر روی ماهواره نایل‌ست به زبان‌های عربی و اردو دنبال شد و سپس در بستر سرویس‌های اشتراک فیلم و شبکه‌های اجتماعی ادامه یافت. هماکنون این شبکه به‌منظور مقابله با هجمه‌های فرهنگی، مذهبی و ایدئولوژیک و خنثی‌سازی تلاش‌ها در جهت هویت‌زدایی از فرهنگ و سبک زندگی ملت‌های مسلمان و پاسخگویی به نیازهای معنوی مخاطبان فراملی، به سه زبان عربی، انگلیسی و اردو برنامه تولید و پخش می‌کند. مهم‌ترین رسالت شبکه، ارائه محتوای مذهبی، فرهنگی و اجتماعی است که بر محور اصول و ارزش‌های اهل‌بیت (ع)، تقویت هویت دینی، پاسخگویی به شبهات و تبلیغ آموزه‌های تشیع استوار است. این شبکه با تمرکز بر موضوعاتی همچون زیارت، وقف، جهاد فرهنگی و سبک زندگی اسلامی، بستر تعامل و ارتباط عمیق‌تری میان آستان قدس رضوی و مخاطبان جهانی ایجاد می‌کند.

در فاز جدید راه‌اندازی و توسعه شبکه جهانی امام رضا (ع)، نقشه راه گسترده‌ای برای آینده در نظر گرفته شده که عمده اهداف اصلی ترسیم‌شده ذیل آن بدین شرح است:

جهت تحقق اهداف فوق، با سرمایه‌گذاری در حوزه‌های محتوایی، فنی و بازاریابی محصول، شبکه جهانی امام رضا (ع) به سوی گسترش دامنه نفوذ و ارتقای کیفی و کمی برنامه‌ها گام برمی‌دارد. این برنامه توسع‌های در چهار محور اصلی توسعه دنبال می‌شود:

۱. توسعه محتوا و افزایش کیفیت برنامه‌ها: این شبکه برنامه‌های گوناگونی را در قالب‌های برنامه‌های گفت‌وگو‌محور دینی، پخش زنده آیین‌ها و مراسم حرم مطهر، سخنرانی، آموزش و مستند تولید می‌کند. در گام‌های بعدی، با بهره‌گیری از فناوری‌های روز و افزایش همکاری با متخصصان رسانه‌ای، تلاش خواهد شد تا محتواهایی با کیفیت و جذابیت بالا تولید شود که مخاطبان از گروه‌های سنی و فرهنگی مختلف را به خود جلب کند.

۲. افزایش دامنه دسترسی و تنوع زبانی: شبکه امام رضا (ع) با افزایش تعداد زبان‌ها و بهبود محتوای چندزبانه، تلاش می‌کند دامنه جهانی خود را گسترش داده و مخاطبان جدیدی جذب کند. این امر به‌ویژه در جوامع مسلمان، کشورهای غربی و مناطق کمتر دست‌یافته اهمیت بالایی دارد. در آینده، شبکه با تمرکز بر زبان‌های مورد نیاز و همکاری با سازمان‌ها و مؤسسات اسلامی بین‌المللی، دامنه مخاطبان خود را فراتر از مرزهای کنونی گسترش خواهد داد. این طرح بر تبلیغ و ترویج فرهنگ زیارت و معرفی سبک زندگی اسلامی با تأکید بر مهربانی و عدالت تأکید دارد تا جاذبه‌های فرهنگی و دینی مکتب رضوی در سطح جهانی معرفی شود.

۳. تقویت زیرساخت‌های فنی و افزایش ظرفیت پخش: در فاز توسعه، در نظر است تا با ارتقای تجهیزات و بسترهای فنی، پخش برنامه‌های خود را از بسترهای ماهواره‌ای به فضای دیجیتال و رسانه‌های اجتماعی توسعه دهد و امکان پخش محتوای خود را بر روی پلتفرم‌های جدید فراهم سازد. حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، امکان دسترسی بهتر و گسترده‌تر مخاطبان را فراهم می‌سازد.

۴. افزایش تعاملات فرهنگی و بین‌المللی: با توسعه ارتباطات و همکاری با مؤسسات و نهادهای بین‌المللی، شبکه امام رضا (ع) می‌تواند به‌عنوان یک مرجع مذهبی و فرهنگی، در ارتقای گفتمان دینی در سطح بین‌المللی و پاسخگویی به نیازهای معنوی و دینی مسلمانان جهان نقش مؤثری ایفا کند.

دستیابی به مرجعیت رسانه‌ای و مذهبی در ترویج و تبلیغ آموزه‌های اهل‌بیت (ع) در سطح بین‌المللی و تبدیل شدن به منبع اصلی انتشار پیام‌های معنوی و ارزش‌های اسلامی، و تمرکز بر تحکیم پیوند میان آستان مقدس حضرت رضا (ع) و مسلمانان و علاقه‌مندان در سراسر جهان، افقی است که برنامه آغاز به‌کار مجدد و توسعه شبکه جهانی امام رضا (ع) دنبال می‌کند.

ترسیم چشم‌انداز شبکه
کسب درآمد در جهت خودکفایی 
از مسیر جذب مشارکت‌های مردمی، درآمدزایی از طریق بسترهای پخش اجتماعی (یوتیوب، فیسبوک و ...)، دریافت سفارش تولید محصولات و برنامه‌های رسانه‌ای، دریافت حق عضویت برای ارائه برخی محصولات نمایشی خاص (سریال، فیلم سینمایی و ...)، تبلیغ محصولات و خدمات انحصاری آستان قدس رضوی و ... از جمله روش‌هایی است که پیش‌بینی می‌شود شبکه جهانی امام رضا (ع) پس از ۲ سال بتواند دست‌کم ۳۰ درصد هزینه‌های شبکه را تأمین کند و در چشم‌انداز ۵ ساله برای بیش از ۷۰ درصد هزینه‌ها به خودکفایی برسد.