printlogo


(ادامه از صفحه 126)
دست در دست دانش‌بنیان‌ها
....رضوی به عنوان تامین کننده مواد اولیه این فرآیند و مصرف کننده محصول نهایی بر روی یک شرکت فناور صورت گرفت.

 رویداد ملی «دعوت» و انتخاب 12 طرح برتر حوزه سلامت
حمایت و سرمایه‌گذاری آستان قدس رضوی از دانش‌بنیان‌ها تنها محدود به حوزه کشاورزی نبوده و حوزه‌های مختلفی از جمله سلامت را شامل شده است. اهمیت موضوع سلامت و درمان در سطح ملی، سیاست های آستان قدس رضوی و همچنین حضور شرکت های توانمند در حوزه سلامت در ذیل بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس، سه دلیلی بود که سبب شد حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان این حوزه، بیش از سایر حوزه‌ها مورد توجه شرکت صنایع پیشرفته رضوی قرار بگیرد. در این راستا دومین رویداد «دعوت» با موضوع فناوری های حوزه سلامت و درمان در سال 1402 برگزار شد و بعد از بررسی 70 طرح در این زمینه، 12 طرح برتر به مرحله نهایی راه یافتند. این رویداد منجر به عقد تفاهم نامه های سرمایه گذاری بین فناوران، شرکت‌های آستان قدس، شرکت سرمایه گذاری خصوصی و شرکت صنایع پیشرفته رضوی شد که در حال پیگیری برای تفاهم نهایی است و در سال 1403 به نتیجه خواهد رسید. 

حمایت از دو طرح دانش‌بنیان تشخیصی و درمانی
در کنار رویداد ملی «دعوت» و آشنایی با طرح‌های کمتر شناخته شده، حمایت آستان قدس از طرح‌ها و پروژه‌های از قبل ارزیابی شده نیز ادامه یافت تا با مشارکت و سرمایه‌گذاری شرکت صنایع پیشرفته رضوی، زمان به سرانجام رسیدن این طرح‌ها کوتاه شود. از آن جمله باید به مشارکت در تولید ست های اندوسکوپی انعطاف پذیر اشاره کرد که برای اولین بار در کشور تولید می‌شود و اتفاق مهمی در عرصه پزشکی و صنعت تجهیزات پزشکی خواهد بود. همچنین مشارکت در تولید کیت‌های مولکولی، دیگر فعالیت شرکت صنایع پیشرفته رضوی در سال 1402 بود که در تشخیص پزشکی کارایی و اثرگذاری خواهد داشت.

تلاش برای کمک به مدیریت بحران آب
علاوه بر آن باید به مشارکت آستان قدس رضوی در تولید کنتورهای هوشمند آب کشاورزی اشاره کرد که با هدف کمک به مدیریت بحران منابع آبی کشور عملیاتی شد. با افزایش تولید این کنتورها و ترویج فرهنگ استفاده کشاورزان از آن، کاهش چشمگیری در میزان هدررفت آب در بخش کشاورزی اتفاق خواهد افتاد و کمک بزرگی به کشور خواهد شد؛ چرا که عمده مصرف و هدررفت آب کشور، در حوزه کشاورزی است و با مدیریت دانش‌بنیان آن، می‌تواند این ضعف را 
پوشش داد.

از شیرهای برقی گاز با باتری‌های لیتیومی
مرور کارنامه عملکرد شرکت صنایع پیشرفته رضوی در سال 1402، از نتایج و اتفاقات خوب دیگری هم حکایت دارد؛ همچون مشارکت در تولید شیرهای برقی تدریجی گاز که با هدف بهینه سازی مصرف انرژی در کشور انجام شده و می‌تواند به یکی از اقدامات ماندگار دانش‌بنیان‌ها تبدیل شود. یا مشارکت در تولید مبدل‌های حرارتی که افزایش راندمان در تاسیسات صنعتی، به عنوان هدف کلان آن تعیین شده است. 
همچنین در سال 1402، مشارکت در تولید پودر آلومینیوم پولکی، به عنوان یکی دیگر از پروژه‌های حمایت از دانش‌بنیان‌ها اجرایی شد که هدف آن، رفع نیاز کارخانجات هبلکس کشور خواهد بود. صنایع پیشرفته رضوی، در حوزه ارتقای صنعت خودروسازی کشور نیز دغدغه‌مند بود و یک پروژه دانش‌بنیان را مورد حمایت قرار داده است. در این راستا مشارکت در تولید باتری لیتیومی کلید خورده است که با تلاش در جهت خودکفایی کشور در تولید انواع باتری های لیتیومی، بتوان شتاب حرکت به سمت تولید خودروهای برقی و هیبریدی در کشور را بیشتر کرد.