(ادامه از صفحه 122)
برکت سفره خانوادهها
....رضوی هستند که به ترتیب در سالهای 1329 و 1334 با رویکرد تولید قند و شکر از چغندرقند و کمک به قطع وابستگی کشور به واردات شکر تاسیس شدند. اهمیت کشت چغندر در استان پهناور خراسان و ظرفیت ویژه مناطقی همچون تربت حیدریه و چناران برای کشت چغندر باعث شد تا این شهرستانها، از جمله خواستگاههای اصلی کارخانههای قند خراسان بزرگ در آن زمان باشد.
کارخانههای قند استان خراسان رضوی حدود ۳۰ درصد از مجموع شکر تولید شده از چغندر قند در کشور را تامین میکنند که تولید نزدیک به 8 درصد شکر مورد نیاز کشور(تولیدی از چغندر) در اختیار دو کارخانه قند وابسته به آستان قدس رضوی است؛ کارخانههایی که از نظر راندمان تولید و استحصال، جزء چهار مجموعه برتر کشور هستند.
در این سالها با وجود مشکلات مختلفی که صنایع با آن دست و پنجه نرم میکنند، نه تنها صدای چرخ دندههای این دو کارخانه خاموش نشده، بلکه هر سال بلندتر از گذشته به گوش میرسد، صدایی که نوید حرکت به سوی خودکفایی در تولید این کالای استراتژیک را میدهد.
کارخانه قند تربت حیدریه که از اوایل مهر ماه امسال، جذب چغندر قند و تولید شکر را آغاز کرد، توانست هفتاد و سومین فصل بهرهبرداری خود را با تولید ۳۶ هزار تن شکر به پایان برساند و با کسب راندمان حدود ۱۶، به عنوان کارخانه برتر کشور در زمینه راندمان تولید شناخته شود.
شرکت قند چناران نیز در سال 1402، 68 امین فعالیت فصلی خود را با ظرفیت 1300 تا 1400 تن چغندر قند در شبانه روز آغاز کرد و توانست 20 هزار و 600 تن شکر سفید را از مجموع چغندر 128 هزار و 500 تن چغندر دریافت شده از استانهای آذربایجان غربی، همدان و خراسان رضوی تولید کند.