printlogo


ترویج جهانی اندیشه رضوی

فعالیت کنگره جهانی حضرت رضا پس از 31 سال وقفه
کنگره جهانی حضرت رضا که نخستین دوره آن در سال 1363 و دوره چهارم آن در سال 1371 برگزار و پس از آن متوقف شده بود، بعد از 31 سال با تاکید تولیت آستان قدس رضوی، در سال 1401 با موضوع «اندیشه تمدنی امام رضا علیه السلام، عدالت برای همه، ظلم به هیچ‌کس» از سر گرفته شد. 
این کنگره در سال 1402 در گستره‌ای وسیع در ساحت دو دبیرخانه ملی و بین المللی، تلاش کرد درباره معارف و آموزه‌های بلند رضوی با اندیشمندان داخل و خارج از کشور گفت وگو کند. در همین راستا تا نیمه اسفند، 27 پیش‌نشست ملی و 16 پیش‌نشست بین‌المللی با موضوعات محوری عقلانیت و عدالت در مکتب رضوی، رویکرد تمدنی و جهان‌شمول به آموزه‌های رضوی، سیره اجتماعی امام رضا ، آموزه‌ها و کارکردها و استقرار عدالت بر مبنای احترام به کرامت بشری در سیره رضوی در نقاط مختلف کشور و خارج از ایران برگزار شد.  پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا در یکی از اجلاسیه‌های بین‌المللی خود در خرداد 1402، مهمانانی از 9 کشور از جمله آمریکا، سنگال، هلند و... داشت. اجلاسیه پایانی کنگره پنجم، اردیبهشت 1403 برگزار خواهد شد.

کنگره بین‌المللی امام رضاو علوم روز
امام هشتم شیعیان منبع لایزال دانشی پیش‌رو‌تر از جامعه‌ دوران حیات خود بوده و هستند. دست‌اندرکاران دانشگاه بین‌المللی امام رضا سال 1402 به پیروی از مولای خود، میزبان سومین کنگره بین‌المللی امام رضا و علوم روز بودند. این کنگره با اهدافی چون گفتمان‌سازی، جریان‌سازی و تبیین تعالیم، سیره و سنت حضرت رضا در پیوند با علوم روز و دستاوردهایی نظیر شبکه‌سازی و شناسایی محققان و پژوهشگران توانمند در حوزه تعالیم سنت و سیره رضوی برگزار شد. 80 مجموعه علمي، حوزوی و دانشگاهي معتبر ملي، دل‌ها را به مِهر رضوی گره زدند تا این کنگره در بالاترین سطح برگزار شود. ارسال 550 اثر از سوي اساتيد، دانش‌پژوهان و دانش‌جويان ملي و بين‌المللي، گواه این ادعاست.

همایش بین‌المللی امام رضا و گفت وگوی‌ادیان
حجت هشتم خدا، در دوره‌ زندگی پربرکت خود در جلسات علمی، به مناظره و مباحثه با اندیشمندان دینی می‌پرداختند. برای پیروی از این سیره‌ علمی، دومین همایش بین‌المللی امام رضا و گفت وگوی ادیان به همت بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی دی ماه 1402 با حضور تولیت رضوی و اندیشمندان 81 مرکز تحقیقاتی اروپا، آمریکا و خاورمیانه برگزار شد. برخی از اهداف این همایش جهانی شامل گفت‌وگو و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان و مذاهب کنار یکدیگر، تقویت تعامل علمی میان مؤسسات دینی ایران و سایر کشورهای جهان، هم‌فکری ادیان و مذاهب در چالش‌های اجتماعی دوره معاصر و تاکید بر نقش نهاد مقدس خانواده از منظر ادیان و مذاهب بود. 34 استاد برجسته حوزه و دانشگاه و 18 دین‌پژوه جهانی، اعضای کمیته علمی داخلی این همایش را تشکیل دادند و درمجموع 140 مقاله به زبان فارسی و 30 مقاله به زبان انگلیسی به دبیرخانه‌اش ارسال شد.