تاسیس دارالتفسیر علامه شیخ طبرسی خدمت شاخص قرآنی آستان قدس رضوی
پای مکتب قرآن در جوار عالم قرآن
ایجاد و راهاندازی دارالتفسیر علامه شیخ طبرسی در حرم مطهر رضوی را باید یکی از خدمات ماندگار آستان قدس رضوی برشمرد که در سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید.
دلیل افتتاح دارالتفسیر در این مکان پرواضح بود؛ چرا که شیخ طبرسی خود از عالمان صاحب کتاب تفسیر است، پس چه بهتر که جلسات و نشستهای تفسیر قرآن نیز در همین مکان برپا شود و علاقهمندان به علم تفسیر در کنار مرقد عالمی قرآنی، در آیات کلام الهی تدبر کنند.
افتتاح در خرداد۱۴۰۲
آئین افتتاح دارالتفسیر، خرداد ماه ۱۴۰۲ با حضور مرجع عالیقدر آیت الله العظمی جعفر سبحانی، حجت الاسلام و المسلمین مروی تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از چهرههای قرآنی، مفسران و فرهیختگان در محل مقبره این علامه و مفسر بزرگ، واقع در جنب باغ رضوان حرم مطهر رضوی برگزار و فصل تازه ارائه خدمت نوین قرآنی آستان قدس، آغاز شد.
رویکرد؛ تبیین قرآن و تربیت مدرسان قرآنی
درباره فلسفه تاسیس این دارالتفسیر باید گفت که با هدف تبیین و فهم قرآن کریم و تربیت مدرسانی برای تدریس موضوع تفسیر قرآن کریم و اعزام آنها به مراکز قرآنی پایهگذاری شد. این مهم با الهام از سند سیاستهای کلان آستان قدس رضوی در زمینه ترویج علوم و معارف قرآن و عترت دنبال شد و به ثمر نشست تا خدمت قرآنی شایستهای به کشور ارائه شود.
بهرهمندی از ۲۵۰۰ جلد کتاب تفسیر
دارالتفسیر شیخ طبرسی با دارا بودن بیش از ۲۵۰۰ جلد کتاب در زمینه تفسیر قرآن و اجرای برنامه های متنوع سخنرانی و تفسیر قرآن کریم از خرداد ماه ۱۴۰۲، همه روزه پذیرای علاقه مندان به مباحث تفسیری قرآن کریم در سنین مختلف شده و بستری تازه برای این فعالیتها فراهم ساخته است.
جلسات تخصصی برای گروههای سنی مختلف
در این مرکز، کارگاهها، جلسات و کرسیهایی با محوریت تفسیر قرآن و با حضور اساتید برجسته برگزار میشود؛ جلساتی که به صورت مجزا برای خانم و آقایان و همچنین برای گروههای سنی مختلف برنامهریزی شده است.
پاسخ تخصصی برای رفع شبهات قرآنی
پاسخگویی به سوالات و شبهات قرآنی، از دیگر فعالیتهای مهم دارالتفسیر است که با برنامهریزی ویژهای دنبال میشود و برای آن، یک گروه علمی تشکیل و آییننامهای هم برای آن تدوین شده است. مخاطبانهم میتوانند به صورت تلفنی در تماس با سامانه 32020 حرم مطهری و در گفتوگو با ۱۵ استاد مجرب، پاسخ سوالات خود را دریافت کنند. ضمن آنکه برای بهرهمندی بیشتر مخاطبان، سوالات پرتکرار این حوزه نیز دستهبندی و در قالب کتابچه چاپ میشود تا مخاطبان، این پاسخهای مفید و مختصر را در دسترس داشته باشند.