printlogo


خدمتی ماندگار

دلایل اجرای پروژه
با گذشت زمان به دلیل افزایش حجم ترددها در زیرگذر حرم مطهر و تبدیل شدن این مسیر به معبری عمومی و اصلی برای تردد و از سوی دیگر با افزایش استفاده از فضای پارکینگ های زیرسطحی حرم آلاینده‌ها در هوای این محدوده مسقف به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده بود. 
در پروژه اصلاح و بهسازی زیرگذر حرم مطهر برای انجام تهویه مناسب تر این مسیر تصمیم بر این شد تا بررسی مجددی بر روند تهویه هوا در آن صورت گیرد. بر همین مبنا و با همکاری هیئت علمی دانشگاه های کشور و شرکت های دانش بنیان داخلی موقعیت قرارگیری و چیدمان 78 دستگاه تهویه (جت فن) موجود براساس شبیه سازی های نرم افزاری تهویه(CFD) و حرکت خودروها به صورتی تغییر یافت تا آلاینده ها و هوای آلوده به خروجی های زیرگذر هدایت و هوای تازه از ورودی ها تامین شود تا موجب تهویه باکیفیت تر در زیرگذر شود. این شرکت دانش بنیان با انجام مهندسی معکوس و نمونه سازی، عملیات اورهال بر روی جت فن‌های قبلی را انجام داد و با نصب سنسورهایی بر روی آنها امکان بررسی دما، لرزش و ایرادات فنی در جت فن ها را فراهم کرد.در همین راستا نیز با نصب سنسورهایی در سطح زیرگذر برای کنترل گازهای مونوکسیدکرین، اکسید نیترون، ذرات معلق در هوا، میزان دید و جریان هوا، سناریوهای مختلفی برای فعالیت جت فن ها جهت تهویه هوای بهتر در زیرگذر حلقوی شکل حرم مطهر با کنترل خودکار از اتاق فرمان تعریف شده است.
همچنین در زیرگذر حرم مطهر رضوی برای جلوگیری از پراکندگی و مدیریت هوای آلوده و دود ناشی از تردد خودروها و مدیریت بهتر تهویه هوا در پارکینگ و زیرگذر باتوجه به طراحی انجام شده دو فضا پارکینگ و زیرگذر با اجرای 14 هزار متر مربع دیواره از یکدیگر جدا شدند تا امکان تهویه مستقل و بهینه فراهم شود.

                   ارتقای ایمنی در زیرگذر برمبنای جدیدترین استانداردها
با توجه به محدود بودن فضای داخل تونل‌های شهری، وقوع تصادفات و ایجاد ترافیک شدید در این فضاها می تواند شرایط بحرانی همچون آتش‌سوزی، مشکلات تنفسی، و غیره را ایجاد کند و موجب اختلال در عملکرد تونل‌ها و زیرگذرها شود. بنابراین با توجه به وضعیت بحرانی که در پی وقوع این حوادث ایجاد می‌شود، ضروری است تا پیش بینی های مناسبی در این نوع مسیرها برای کشف حادثه، مقابله با آن و اطفا حریق صورت گرفته باشد. در زیرگذر و پارکینگ حرم مطهر نیز با اجرای طرح جدید اطفا حریق و اجرای لوله کشی خط آتشنشانی به میزان 5840 متر و جانمایی 51 جعبه آتشنشانی برمبنای جدیدترین استاندارد های ایمنی در تونل ها صورت پذیرفته است. همچنین با ایجاد راه بند در ورودی های زیرگذر، نصب دوربین های نظارتی در بخش های مختلف، احداث 8 درب خروجی اضطراری در زیرگذر و پارکینگ و نصب 8 پرده خودکار ضدحریق در خروجی های پارکینگ، امکان مدیریت از راه دور و هوشمند از اتاق فرمان برای هر سناریو حادثه و حالت معمولی و اضطرار فراهم شده است.