printlogo


همه جا هستیم همه جا با تمام قوا

از مناطق سیل زده خوزستان و لرستان و بلوچستان گرفته تا دشتهای بی آب و تفتیده سیستان؛ از مناطق محروم خراسان گرفته تا شهرهای زلزله زده کرمانشاه؛ از شمال تا جنوب و از شرق تا به غرب؛ در این گستره و هر جا که نیاز به حضورشان باشد، ردپای آنها دیده می‌شود؛ رد حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم؛ مالی و غیرمالی؛ یدی و معنوی... این حکایت بنیاد کرامت رضوی و زیرمجموعه‌های تحت مدیریت آن است که با الهام از منش و سیره رضوی، خدمت به مردم محروم این سرزمین را سرلوحه کار و فعالیت خود قرار داده‌اند. فرقی هم نمی‌کند محل خدمت کجا باشد و به چه شکل؛ نیاز به حمایت‌های مالی باشد، یا اعزام نیروی کار و خدمت؛ زمین لرزیده و خانه‌ها آوار شده باشد یا سیل آمده و شهر و روستا را شسته و برده باشد، یا اصلاً جایی که نه سیل و ویرانی باشد و نه زلزله و آوار؛ اما آنقدر خورشید آنجا تابیده باشد و آسمان خساست به خرج داده باشد تا دشتی تشنه و خشکیده برجای مانده باشد و هرآنچه باغ و مزرعه را خشکانده باشد؛ جایی مثل دشت خشک سیستان.

نیروهای بنیاد کرامت رضوی در طول سال گوش به زنگ نشسته‌اند تا هر زمان که زنگ محرومیت و کمک‌خواهی به گوش برسد، با آنچه از اندوخته مالی و غیرمالی دارند خود را به منطقه برسانند و آستین همت بالا بزنند و تا حد امکان از درد و رنج مردمان مصیب زده بکاهند. فرقی هم نمی‌کند که تنها با خادمیاران و خدام رضوی وارد عرصه کارزار و محرومیت زدایی شوند، یا در کنار سایر ارگان‌ها و نهادهای دولتی و جهادی و خیرین پا به میدان گذاشته و با همکاری و همراهی سایر قوا رنج محرومیت از دوش یک منطقه محروم و مصیب زده بردارند. مهم این است که همه جوره پای کار مردمان سختی کشیده این سرزمین هستند.

گام اول؛ کشیدن نقشه راه

اولین گامی که بنیاد کرامت رضوی در راستای خدمات رسانی شایسته به مناطق محروم و نیازمند برداشته، امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک در حوزه محرومیت زدایی میان این بنیاد با نهادهای مختلف همچون نیروی زمینی سپاه و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.

این بنیاد با ورود مستقیم به بحث محرومیت زدایی و ارائه تسهیلات به میدان آمده، به این ترتیب که با پرداخت تسهیلاتی به مبلغ 80 میلیارد ریال زمینه کار آفرینی و اشتغال‌زایی برای 400 نفر را در مناطق محروم فراهم کرد.

ارائه تسهیلات به تنهایی اما همیشه کارگشا نیست، باید با تمام قوا و نیروهای جهادی پا به میدان محرومیت زدایی گذاشت، از همین رو بنیاد کرامت رضوی، در سال 1401 خود را به نیمه شمالی استان سیستان و بلوچستان؛ یعنی سیستان تفتیده و بی آب می‌رساند تا در حفر، تجهیز و تحویل 50 حلقه چاه آب کشاورزی در شهرستان‌های زابل، زهک، هامون و هیرمند در مساحتی به وسعت 100 هکتار و ارزش مالی 20 میلیارد ریال مشارکت کنند.


اشتغال‌زایی در رأس خدمات

بیشک یکی از بهترین شیوه‌های کمک به مردم محرومی که روزگاری در آسایش زندگی میکرده‌اند، اما سیل، زلزله و خشکسالی، دارو ندار آنها را به یغما برده، ایجاد فرصت مناسب برای شروع دوباره کسب و کار است.

به عنوان مثال برای آنها منابع آب پایدار به منظور کشاورزی تأمین کرده، دام‌های سبک و سنگین تلف شده‌شان دوباره جایگزین شود، یا با ایجاد کارگاه‌های کوچک، حرفه‌های صنعتی و هنری برایشان راه‌اندازی شود.

کشاورزی و دامپروری به عنوان زمینه‌های ایجاد اشتغال مولد مورد توجه بنیاد کرامت رضوی قرار گرفته است. در این راستا ضمن اجرای طرح اشتغال‌زایی پرورش دام سبک و کشت علوفه در مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان با اعتبار 100 میلیارد ریال و بهره‌مندی 80 نفر، گله‌های پشتیبان دام سبک در مشهد و سیستان با اعتبار 92 میلیارد ریال و ظرفیت سه هزار و 612 رأس میش مولد ایجاد و راه‌اندازی شده است.

ایجاد واحد دام سبک و تأمین خدمات پشتیبانی در مناطق سیل‌زده شهرستان آق قلا در استان گلستان با ارائه تسهیلاتی در حدود 180 میلیارد ریال و 266 رأس دام، احداث یا تعمیر جایگاه دام در مناطق سیل‌زده این شهرستان با اعتبار 40 میلیارد ریال و 771 جایگاه دام، ایجاد واحد دام سبک و تأمین خدمات پشتیبانی فنی در مناطق سیل‌زده شهرستان‌های چگنی و پلدختر در استان لرستان با ارائه تسهیلات به مبلغ 359 میلیارد ریال و 500 واحد دام، ایجاد واحد پرورش گاومیش و تأمین خدمات پشتیبانی فنی در منطقه شعبیه از توابع شهرستان شوشتر استان خوزستان با ارائه تسهیلاتی به مبلغ حدود 190 میلیارد ریال و 268 واحد دام، ایجاد اشتغال خیاطی خانگی بانوان در مناطق سیل‌زده شهرستان آق قلا و کلات به‌ویژه برای بانوان سرپرست خانوار با ارائه تسهیلاتی به مبلغ حدود 14 میلیارد و بهره‌مندی 68 نفر، ایجاد اشتغال خرد در زمینه تولید صنایع دستی با همکاری معاونت صنایع دستی وزارت گردشگری در 8 استان کشور و ارائه تسهیلات به مبلغ حدود 55 میلیارد ریال و بهره‌مندی 231 نفر، ایجاد واحد دامداری سبک در مناطق محروم شهرستان‌های هوراند و اهر استان آذربایجان شرقی با ارائه تسهیلاتی به مبلغ حدود 30 میلیارد ریال و 42 واحد دام، ایجاد واحدهای دامداری سبک در روستای حسین آباد جنگل از توابع شهرستان نیشابور با پرداخت تسهیلاتی به مبلغ دو میلیارد و700 میلیون ریال و 9 واحد دام از دیگر خدمات بنیاد کرامت رضوی بوده است.


توزیع بیش از7میلیون پرس غذا در مناطق محروم

توزیع بسته‌های معیشتی و غذای گرم و متبرک رضوی، یکی دیگر از اقدامات شاخص بنیاد کرامت رضوی در سال 1401 بوده است. در این سال در قالب دو پویش ملی «سفره مهربانی» 4 و 5، بیش از 700 هزار بسته معیشتی به ارزش 2 هزار و 800 میلیارد ریال در بین نیازمندان توزیع شد.

خریداری و ذبح 7 هزار رأس گوسفند عقیقه و طبخ و توزیع 7 میلیون و 500 هزار وعده غدایی بین نیازمندان و محرومان از دیگر اقدامات شاخص بنیاد کرامت رضوی در سال 1401 بوده است.

همچنین به همت کانون‌های خدمت رضوی در سال 1401، در قالب طرح «جامه مهربانی» 72 هزار جفت کفش و لباس میان 60 هزار مددجوی سراسر کشور به ارزش تقریبی 170 میلیارد ریال توزیع شد.


حاضر در میادین سلامت، ورزش و آموزش

بنیاد کرامت رضوی از بحث مهم آموزش و تأمین امکانات مورد نیاز دانش آموزان هم غافل نبوده است. تکمیل و تجهیز مدرسه روستای ویرو با یک میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار، احداث مجموعه آموزشی مهرشهر بیرجند با زیربنای 7406 مترمربع، احداث مدرسه 6 کلاسه در شهرستان جوانرود و توزیع 15400 هزار بسته لوازم التحریر بین دانش آموزان احسان‌پذیر در سراسر کشور بخشی از خدمات بنیاد در این بخش بوده است.

بحث ورزش و سلامت نیز از نگاه تیزبین بنیاد کرامت رضوی دور نمانده به طوری که در مؤسسه تربیت بدنی آستان قدس رضوی برنامه‌های متنوعی تاکنون اجرا شده است.

تکمیل و افتتاح مجموعه‌های ورزشی در پهنه‌های هشتگانه حاشیه شهر مشهد همچون سالن ورزشی شهید دارایی، زمین‌های روباز فوتبال، والیبال و بسکتبال و همچنین سالن ورزشی شهید اصلانی از اقدمات شاخص این مؤسسه در سال 1401 بوده است.

اهدای لباس و اقلام ورزشی در حاشیه شهرهای بزرگ کشور، اجرای طرح فرهنگی تربیتی برای بیش از 12 هزار نوجوان مناطق حاشیه شهر مشهد از دیگر برنامه‌های مؤسسه تربیت بدنی آستان قدس رضوی در سال 1401 بود.


وقتی رحمت رضوی سرپناه می‌شود

وقتی سیل بیهوا جاری می‌شود و شهر و روستایی را می‌شوید و با خود می‌برد، یا وقتی زمین می‌لرزد و خانه‌ها یکی پس از دیگری روی هم آوار می‌شود، هیچ دغدغه‌ای برای هموطنی که سرپناهش با تازیانه سیل یا تکان مهیب زلزله فروریخته، مهمتر از این نیست که دوباره و در کمترین زمان ممکن زیر سرپناهی امن نفس بکشد.

این مهم امکان پذیر نیست مگر با همت و میدان‌داری نهادهای دولتی و جهادی. اینجاست که دوباره بنیاد کرامت رضوی بر خود واجب دانسته با غیرت و همت به میدان بیاید و درکنار مردم مصیبت زده بماند. در زلزله خوی آشپزخانه‌های ویژه‌ای برای اطعام هموطنان زلزله‌زده دایر شد و خدمات گسترده‌ای همچون تأمین لباس گرم و ملزومات موردنیاز خانواده‌های آسیب‌دیده در اختیار آنها قرار گرفت. توزیع 70 هزار پرس غذای گرم، 7 هزار قرص نان، اختصاص20 میلیارد ریال کمک هزینینه برای بازسازی منازل مسکونی، توزیع 2 هزار بسته معیشتی به ارزش 25 میلیارد ریال از دیگر خدمات خادمیاران رضوی در زلزله خوی بوده است.


طرح‌های خدمت رسانی در سیستان و بلوچستان

مرحله جدید طرح‌های خدمت‌رسانی بنیاد کرامت رضوی در استان سیستان و بلوچستان در دی ماه 1401 به ارزش ۳۰۵ میلیارد ریال آغاز شد. در راستای اجرای دستور تولیت معزز آستان قدس رضوی با محوریت رسیدگی و توجه بیشتر به اهالی خونگرم و شریف استان سیستان و بلوچستان، بنیاد کرامت رضوی با مشارکت بنیاد علوی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع)، طرح‌های خدمت رسانی مختلفی را به ارزش ۳۰۵ میلیارد ریال در دستور کار قرار داد.

حفر و تجهیز ۵۰۰ چاهک برای کشت ۱۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی به‌موازات اهدای شش هزار بسته معیشتی، برنامه توزیع شش هزار بسته نوشت افزار و نیز دو هزار دست کامل لباس گرم در قالب این طرح در سیستان و بلوچستان به اجرا درآمد.