در یکی از این رویکردها با هدف ترویج فرهنگ و علوم عالم آل محمد (ع) توسعه تعامل و هم افزایی بین نهادها و خبرگان علمی و فرهنگی داخلی و بینالمللی مد نظر قرار گرفت، ضمن اینکه برگزاری دورهها و نشستهای بینالمللی تخصصی بر اساس مأموریتهای سازمان علمی و فرهنگی نیز در دستور کار قرار دارد.
یکی دیگر از برنامههای این رویکرد که با هدف تعامل و تبادل تجربیات آستان با دیگر عتبه مقدس انجام شده است، برگزاری نشست تولیتهای آستان مقدس عراق و سوریه در محضر تولیت آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت بوده و برگزاری سه نشست کمیته نمایندگان آستانهای مقدس و بقاع متبرکه نیز در همین راستا برنامهریزی و اجرایی شد.
برای توسعه تعاملات فرهنگی با جهان اسلام نیز تیم تخصصی و اجرایی این حوزه دستورکارهای ویژهای را در سالی که گذشت اجرایی کرد که از آن جمله میتوان به برگزاری 6 نشست در قالب کارگروههای تخصصی اشاره کرد که از آن جمله میتوان به برگزاری کارگروه فرهنگی قرآن، کارگروه پدافند غیر عامل و ...، برگزاری جشنواره بینالمللی عکس مزارات اسلامی که با 8127 اثر از 34 کشور جهان اجرایی شد و برگزاری جایزه بینالمللی قرآنی رضوان با مشارکت حدود 44 هزار فعال قرآنی و 200 مؤسسه قرآنی از بیش از 50 کشور جهان اشاره کرد.
یکی دیگر از اهداف تعاملات بینالمللی، توسعه دیپلماسی و ظرفیت فراملی فعالیتهای علمی فرهنگی در آستان قدس است که در این راستا برنامهریزی پروژههای مشترک همکاری آستان قدس رضوی با عتبات ایران، عراق و سوریه، مشارکت در برگزاری بیش از 8 نشست تخصصی برای نگارش پیشنویس سند ملی زیارت، هماهنگی برای برگزاری مسابقه بزرگ تلاوت و حفظ قرآن کریم میان عتبات مقدس ایران و عراق با مشارکت قاریان و حافظان عتبات، هماهنگی با آستان مقدس علوی برای برگزاری همایش ارتباطات بینالملل با حضور عتبات ایرانی، میزبانی از مدیران، مسئولان و نخبگان عتبات و مزارات مقدس و ارائه خدمات تخصصی و میزبانی از بیش از 100 نفر از نخبگان عتبات یا مزارت مقدس عراق، هند و پاکستان و افغانستان اجرایی شد.
در تداوم این رویکرد رو به جلو و تحولخواه، اقدامات متعدد دیگری نیز اجرایی شد که از آن جمله میتوان به برگزاری نشستهای متعدد با واحدهای حرم مطهر و ارائه خدمات تخصصی از جمله میزبانی 5 نفر از تولیتهای آستانهای مقدس عراقی و رئیس دیوان وقف شیعی عراق در دهه کرامت 1401، میزبانی از 40 نفر مدیران و مسئولان اقسام مختلف آستانهای مقدس عراقی و ایرانی در طول سه ماه با برگزاری نشستهای تخصصی با واحدهای علمی فرهنگی، اجتماعی، رسانه و ... در دستور کار قرار گرفت.
میزبانی از زائران نیازمند و زائر اولی از کشور پاکستان، برگزاری دورههای آموزش مجازی شامل چهار دوره و چهار زبان؛ برگزاری دورههای آموزشی حضوری شامل حداقل 17 دوره آموزشی برای 17 گروه از نخبگان، تدوین آیین نامه شورای جذب وقف و نذر بینالملل، همکاری در برگزاری کنگره جهانی امام رضا (ع) و ... نیز برخی دیگر از اجزای کلان پروژه توسعه و بسط زیارت و انتقال تجربیات آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین سازمان زیارتی جهان اسلام بوده است.