از جمله رویکردهای مهم این مؤسسه، فعالیت در عرصه معرفتافزایی نوجوانان و جوانان بود که برای تحقق آن، اجرای طرح «بی نهایت شو» مد نظر قرار گرفت.
مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی با برگزاری این طرح، نوجوانان دهه هشتادی را پای یک کار تربیتی در حوزه فرهنگ اسلامی و سیره رضوی میآورد و آنها را با تمام معارف و اصول و فروع دین و آنچه برای یک فرد در مسیر تعالی و رشد نیاز است، آشنا میکند.
دوره مجازی بی نهایت شو، دورهای است که با هدف آموزش علوم و عقاید کاربردی برای نوجوانان در مؤسسه جوانان آستان قدس طراحی شده، که اجرای آن اکنون به دوره دهم رسیده و همچنان با قدرت و قوت ادامه دارد. در این طرح که طی سال 1401 به صورت دو دوره مجازی برگزار شد، بیش از 170 هزار نوجوان از سراسر کشور (از دو مقطع متوسطه اول و دوم)، شرکت کردند و 700 مربی و پیشتیبان آموزشی نیز در کنار آنها قرار گرفتند. دعوت از منتخبان این دورهها برای سفر به مشهد مقدس و شرکت در دورههای تخصصی حضوری نیز بخش تکمیلی این طرح است که به «کادرسازي نظاممند جوانان» به عنوان یکی از اصول سیاستهای کلان آستان قدس رضوی منجر میشود و به تحقق گام دوم انقلاب و تامین نیروهای جوان کارآمد برای کشور کمک میکند. برگزاری دورههای معرفتی «هفت روز در بهشت» برای 2000 نفر از نوجوانان منتخب دورههای مجازی از سراسر کشور در مشهد مقدس دیگر طرح این مؤسسه در حوره معرفتافزایی بوده و علاوه بر آن نیز باید به استمرار ارتباط با مخاطبان و برگزیدگان دورههای معرفتی از طریق برگزاری 8 دوره مجازی برای 150 هزار مخاطب و همچنین میزبانی از 22 هزار نفر روز، مخاطبان نوجوان و جوانِ مجموعههای مردمی و آموزشی سراسر کشور در اردوگاه آسمان هشتم و مجتمع دانشجویی امام رضا(ع) اشاره کرد.
دیگر محور فعالیتهای مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی، «توانمندسازی مربیان و اساتید و فعالان فرهنگی و تربیتی» بود که در این زمینه میتوان به دو اقدام شاخص «برگزاری بیش از 130 هزار نفر ساعت دورههای مجازی توانمندسازی معرفتی و مهارتی برای 3100 نفر از طلاب، دانشجویان، فعالان تربیتی سراسر کشور» و همچنین «برگزاری بیش از 30 جلسه نشستهای مناسبتی و کارگاههای توانمندسازی با همکاری تشکلهای مردمی و دانشجویی با حضور دهها هزار نفر از عموم نوجوانان و جوانان» اشاره کرد.
مؤسسه جوانان، سومین محور فعالیت های خود در سال 1401 را «تولید محتوا و محصولات معارفی ویژه نوجوانان و جوانان» تعیین کرده بود که در این عرصه نیز عملکرد قابل توجهی داشت. «تصویربرداری، تدوین و آمادهسازی بیش از 5500 دقیقه محتوای چندرسانهای با موضوعات آموزش معارف اسلامی و مهارتهای تربیتی»، «چاپ و تجدید چاپ کتب معرفتی تالیف شده در موسسه به میزان 45 هزار جلد و همچنین عرضه، فروش و دانلود بیش از 50 هزار نسخه از کتب آموزشی در فضای مجازی، نمایشگاهها و فروشگاههای کتاب»، در کنار «ترجمه دوره 3 جلدی کتاب معرفتی اعتقادی «برترین آرزو» به زبانهای عربی و اردو و شروع ترجمه به زبان انگلیسی» سه فعالیت شاخص مؤسسه جوان در زمینه تولید محتوا بوده است.
این مؤسسه همچنین «نقشآفرینی اجتماعی» را یکی دیگر از محورهای فعالیت خود تعیین کرده و اقدام شاخص این عرصه، برگزاری جشنهای «زیر سایه خورشید» و اعزام کاروانهای خادمان امام رضا(ع) به نقاط مختلف کشور بوده است. در سال 1401، جشنهای مردمی و معنوی زیرسایه خورشید با اعزام 65 کاروان شامل خدام و مبلغین به همراه پرچم متبرک در ایام دهه کرامت برگزار و بیش از 10 هزار محفل جشن نیز در دو هزار نقطه جغرافیایی شامل شهرها، شهرستانها و روستاهای مختلف کشور برپا شد.
برگزاری پویش اجتماعي - معرفتی «امام مهربانیها» و اهداء 20 هزار هديه و دعوتنامه به مجاوران ساکنان نقاط برخوردار شهر مشهد توسط نوجوانان دختر و پسر، با هدف ترویج فرهنگ امام رضایی، دیگر فعالیت شاخص این عرصه بود و در کنار آن باید به برگزاری اجتماعات بزرگ امام رضاییها در ایام دهه کرامت، شامل 40 مراسم محوری و اجتماع مردمی در 40 مرکز استان و شهرهای اصلی کشور با حضور کاروانهای رضوی اشاره کرد.