حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
تولید چنین مجموعهای مانند دوره« هفت روز در بهشت»موسسه جوانان آستان قدس رضوی، ویژه نوجوانان و جوانان یکی از آرزوهای تمام دوران فعالیتم بوده است. رهبر معظم انقلاب در مراجعاتی که به ایشان داشتیم تاکید ویژهای به تولید محتوای اعتقادی برای جوانان داشتند که این اتفاق توسط آستان قدس رضوی رقم خورد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: یکی از مهمترین اقدامات آستان قدس رضوی در بخش نشر فعالیت در حوزه سیره و سبک زندگی ائمه اطهار و معصومین علیهمالسلام میباشد.علیرضا مختارپور با بیان اینکه آستان قدس رضوی پس از انقلاب دورههای مختلفی را طی کرده و مراکز مختلف نشر همچون بنیاد پژوهشها و بهنشر دارد، افزود: در مجموع در برخی از دورهها بیشترین توجه به کتابها با منابع فقهی و شیعی بود و در برخی از دورهها مرکزی وجود داشت که کتابهای حوزه روانشناسی را منتشر میکرد.وی ادامه داد: در طول این سالها بهنشر، نشر موفقی بوده است و در سالهای اخیر نیز از کیفیت بالاتری برخوردار بوده و جزو ناشران موفق کشور ما محسوب می شود.وی خاطرنشان کرد: کتابهایی که توسط بهنشر در زمینه معارف اسلامی و معارف اهل بیت برای گروههای سنی مختلف به خصوص در حوزه ادبیات داستانی برای کودک و نوجوان منتشر میشود، پرفروش بوده است.وی ادامه داد: ماموریت اصلی آستان قدس رضوی این است که در حوزه سیره و سبک زندگی ائمه اطهار و معصومین علیهمالسلام و خانواده مرتبط با ایشان، با محوریت امام رضا علیه السلام و یاران ایشان اقداماتی انجام دهد، این اقدامات را برای برخی از گروههای سنی همچنان می توان انجام داد.رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خاطرنشان کرد: این کتابها در حوزه ائمه اطهار باید به زبان روز و شیرین برای نسل جوان، استدلالی و قانع کننده منتشر شود. مختارپور یادآور شد: انتشار کتاب های که در حوزه آشنایی سازی مردم خصوصاً کودکان، نوجوانان، جوانان و محققین و پژوهشگران با معارف اهل بیت و علیالخصوص سیره و سبک زندگی امام رضا علیه السلام اصلیترین شاخصه آستان قدس رضوی در حوزه نشر محسوب میگردد.
دکتر یاسر احمدوند
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مردم ما خیلی کتابخوان نیستند و وضع کتابخوانی در کشور ما مطلوب نیست. اما باید گفت در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر وضع کتابخوانی در کشور ما مطلوب است و آمار کتابخوانی، آمار خوبی است. آمار تعداد عناوین، شمارگان، تعداد ناشران، تعداد کتابفروشان در کشور ما در مقایسه با بسیاری از کشورها در شرایط بسیار بهتری قرار دارد. اما با توجه به ویژگی های فرهنگی کشور ما و با توجه به میانگین سنی جمعیت در کشور ما و توقعاتی که از کشور میرود برای توجه بیشتر به موضوعات فرهنگی، حتماً این آمار باید ارتقا پیدا کند و شرایط مطلوب تر شود. خب بخشی از اینها احتیاج به فرهنگ سازی عمومی دارد و ترویج فرهنگ مطالعه یک اقدام عمومی است که باید توسط بسیاری از دستگاه ها صورت گیرد. هم رسانه ها، هم آموزش و پرورش و آستان قدس رضوی باید کمک بکنند تا به تدریج فرهنگ مطالعه بین مردم رواج پیدا کند.
محمدرضا سرشار
نویسنده، پژوهشگر، منتقد ادبی
کار ویژه ناشران، نویسندگان، تصویرگران و اساساً زنجیره تولید و نشر در حوزه کتب کودک و نوجوان تهیه و انتشار کتابهایی سالم، جذاب و پاسخدهنده به نیازهای تربیتی، فکری و ذوقی مخاطبانشان است؛ دو مجموعه داستان خاص به نامهای «شهرزاد، دختر شرقی» حاوی ۵۲ داستان در قالب ۱۵ مجلد برای خردسالان توسط انتشارات بهنشر (آستان قدس رضوی) در قالب کتاب های پروانه در دست چاپ است، که به نظرم میتواند توجه مخاطبان را به خود جلب کنند.
علی رمضانی
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران
نشر ما در منطقه بینظیر است و در دنیا به عنوان مزیت رقابتی در حوزه فرهنگی قابل اتکا است. در حوزه کودک در دنیا رقابت میکنیم و جایزه میبریم. البته مقداری در تکنولوژی چاپ عقب هستیم؛ که ناشران خط شکن مانند بهنشر و دیگرانی خط را شکستند و کتابهایشان را به صورت بهتری عرضه میکنند. همه در توزیع و فروش و عرضه کتاب مشکل دارند و موافقم که مجموعه ای مانند آستانقدس تشکیلاتشان را در حوزه نشر متحد و منسجم بکنند.